(VIDEO) Doigravanje Istočne konferencije NBA: Boston poveo 2:0

Foto: fah

Košarkaši Boston Celticsa poveli su sa 2-0 u pobjedama u finalu doigravanja Istočne konferencije NBA lige protiv Cleveland Cavaliersa zahvaljujući 107-94 domaćoj pobjedi u drugoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Celticsi su zadržali stopostotni učinak na domaćem parketu u ovogodišnjem doigravanju i nakon devetog dvoboja u TD Gardenu odličnom momčadskom predstavom, čak šest igrača Bostona, kompletna početna petorka i Marcus Smart postigla je dvoznamenkast broj poena, čime je neutralizirala još jednu sjajnu partiju LeBrona Jamesa koji je ostvario novi “triple-double” sa 42 ubačaja, 12 asistencija i 10 skokova.

James je fantastično krenuo u utakmicu, već u prvoj četvrtini je zabio 21 poen, no otprilike tri i pol minute prije kraja druge četvrtine je u sudaru s Jaysonom Tatumom zadobio istegnuće vrata. Do tog je trenutka ubacio 27 koševa, a Cavsi su vodili 47-36. Iako je James ostao u utakmici, više nije bio toliko ubojit, a domaći su sredinom treće četvrtine preuzeli vodstvo i više ga nisu ispuštali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Celticsa je najefikasniji bio Jaylen brown sa 23 koša, 18 je dodao Terry Rozier, dok je Al Horford uz 15 pogodaka imao i 10 skokova. Osim Jamesa, kod prošlogodišnjih finalista istaknuo se još samo Kevin Love sa 22 koša i 15 skokova.

Ante Toni Žižić nije ulazio u igru za Cleveland.

Plasman u finale izborit će momčad koja prva ostvari četiri pobjede, a sljedeće dvije utakmice igrat će se u Clevelandu 19. i 21. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.