Hoće li Luka Dončić zaigrati protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Olimpijske igre?

epa09322548 Luka Doncic of Slovenia in action during the FIBA Olympic Qualifying Tournament Men's Basketball final match beween Lithuania and Slovenia in Kaunas, Lithuania, 04 July 2021. EPA/Toms Kalnins

U tijeku je Europsko nogometno prvenstvu, na kojem sudjeluje i hrvatska nogometna reprezentacija, no uskoro će krenuti i još jedna velika sportska manifestacija, Olimpijske igre u Parizu. Hrvatski rukometaši su izborili svoj plasman na OI, vaterpolisti također, hoće li to uspjeti i košarkaškoj reprezentaciji koja je svoju posljednju Olimpijsku medalju, zasad i jedini, osvojila davne 1992. u Barceloni? No, tada je Hrvatsku na terenu vodio Dražen Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško do Olimpijskog turnira

Hrvatska košarkaška reprezentacija nije sudjelovala na posljednjim Olimpjskim igrama, a kako sada stvari stoje na putu do Olimpijskog turnira Hrvatsku će čekati jake reprezentacije poput Slovenije.  Dakle, put do Pariza izuzetno je zahtjevan. Za Sloveniju igra i jedan od najboljih košarkaša današnjice, sjajni Luka Dončić.

Kvalifikacijski susreti trebali bi se održati 2. i 4. srpnja, a Slovenija će igrati protiv Hrvatske i Novog Zelanda. Pitanje je hoće li Slovenci nastupiti oslabljeni bez najboljeg košarkaša Luke Dončića?

Boston – Dallas

Naime, košarkaši Boston Celticsa svladali su u petoj utakmici NBA finala Dallas Maverickse 106:88 te su stigli do svog osamnaestog naslova prvaka u NBA ligi. Prvi je to naslov od 2008. godine, prestigli su Lakerse koji su uzeli 17 titula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do naslova i do pobjede u ovoj je utakmici Celticse predvodio sjajni Jayson Tatum koji je zabio 31. koš te je imao osam skokova i čak 11 asistencija. Kod Dallasa sjajan je bio Luka Dončić, koji je postigao 28 koševa, uz 12 skokova i pet asistencija, no nije pomoglo.

Nakon finala i nakon poraza tiskovnu konferenciju je održao najbolji igrač Dallasa Luka Dončić, nije bio baš najbolje volje, a na pitanje novinara što mu prolazi kroz glavu poslije neuspjeha je rekao:

“Ništa. Tužan sam jer smo izgubili.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O težini ozljede tijekom finalne serije Dončić nije želi previše govoriti, a nije tražio alibi za sebe.

“Nije bitno što sam bio ozlijeđen niti koliko sam ozlijeđen bio. Bio sam na terenu i nisam napravio dovoljno. Ponosan sam na momčad iako nismo osvojili naslov. Odradili smo sjajnu sezonu. Boston je igrao odličnu obranu, oni su sjajna momčad i to je to”.

Nakon svega rekao je i zanimljivu rečenicu o Olimpijskim kvalifikacijama. Iz njegove se izjave da zaključiti nesigurnost, razočaranost porazom, no, naravno, nije rekao ni ne Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 “Ne želim razgovarati o budućnosti. Moram donijeti neke odluke i pokušati ozdraviti. Za dva dana ću vam moći dati odgovor na to.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.