(VIDEO) Dominic Thiem protiv Novaka Đokovića u finalu Australian Opena

Foto: fah

Austrijski tenisač, Dominic Thiem, plasirao se u svoje treće finale Grand Slam turnira u karijeri. Prvo je ovo njegovo  finale jednog ovako velikog turnira izvan Pariza, dakle, izvan Roland Garrosa. Naime, Thiem je uspio u polufinalu zaustaviti Alexandera Zvereva u četiri seta, bilo je 3-6, 6-4, 7-6 (3), 7-6 (4) i taj 26-godišnjak nastavlja niz u Melbourneu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Peti nositelj okrenuo je Nijemca koji je do polufinala izgledao dosta uvjerljivo, izgubio je tek jedan set, ali Grand Slam turniri ostali su njegova – najslabija točka. S druge strane Austrijanac se sjajno osjeća na velikim pozornicama, uostalom u zadnje dvije godine igrao je finala na Roland Garrosu, bio na jedan korak od postolja…”, prenose Sportske novosti.

Foto: fah

Svog protivnika u finalu komentirao je i srpski tenisač Novak Đoković, koji je u tri seta uspio izbaciti ozlijeđenog Rogera Federera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“On je jedan od najvećih radnika. U svakom dijelu igre napreduje kako vrijeme odmiče. Pogotovo na podlogama koje su malo brže, a koje mu nešto slabije odgovaraju. Jer on ipak voli imati vremena da se odmakne, da stane iza, da se igra sa svojim rotacijama, baš kao i Nadal.”

Đoković je ipak želio u finalu više Zvereva, ima i razloga za to…

”Novak Đoković vodi 6-4 u međusobnim susretima, ali ima jedan podatak koji može biti zabrinjavajući za Srbina. Zadnja dva meča, dvije napete “utakmice”, otišle su na stranu Austrijanca. Dogodilo se to u polufinalu prošlogodišnjeg Roland Garrosa, kao i na popularnom “Mastersu”, ATP Finalsu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi susret odigrali su u Šangaju 2014. godine, potom je uslijedila serija 5-0 (Đoković), a Thiem je slavio premijerno upravo na svom najdražem turniru, na Roland Garrosu.

Thiemu je ovo sedmi nastup u Melbourneu u karijeri, a prije ove godine najbolji rezultat bilo mu je 4. kolo. Meč je, inače, trajao ukupno četiri sata i 42 minute”, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.