Kruni Simonu ne smeta četničko divljanje Delija: ”Meni je Beograd najdraže gostovanje u Europi, sportaši iz bivše Jugoslavije uvijek će biti zajedno”

Foto: Snimka zaslona

Hrvatska košarkaška reprezentacija doživjela je, nažalost, debakl u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, našim reprezentativcima preostaje tek jedna šansa, kroz kvalifikacijski turnir pokušati izboriti Olimpijske igre. S obzirom da se dio naših reprezentativaca bave sa svime, osim košarkom, male su nam šanse. No, nada umire posljednja…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski košarkaški reprezentativac, Krunoslav Simon, koji je odigrao katastrofalne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, i bio jedan od naših najslabijih igrača, s Efesom, inače vodećom momčadi Eurolige, večeras od 19 sati gostuje u 22. kolu u Beogradu kod Crvene Zvezde. Inače, beogradska Arena poznata je kao mjesto na kojem se veličaju četnički ratni zločinci, širi mržnje prema Hrvatima, svojata Vukovar i sve to za vrijeme Zvezdinih utakmica.  Podsjetimo, Delije su, s obzirom na divljaštvo koje pokazuju gdje god da se pojave, među najomraženijim navijačkim skupinama u Europi, a između ostaloga tenk im je zaštitni znak.

Krunoslav Simon raduje se gostovanju u Beogradu, u beogradskoj Areni, a ne brinu ga ni uvrede Delija, koje je početkom devedesetih  u agresiju na Hrvatsku vodio zloglasni ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan:

“Uvijek u Beograd dolazim s lijepim očekivanjima, meni je gostovanje u Beogradu najdraže u Euroligi, kad već Hrvatska nema klub u njoj. U Beogradu imam puno prijatelja, ne samo iz svijeta sporta. Vidjet ću se s Miroslavom Raduljicom, stigao je iz Kine, s njim sam igrao u Milanu, a tamo je bio i Milan Mačvan. Popit ću kavu s Kostom Perovićem, nekadašnjim suigračem iz Unicaje. Volim hranu, restorane, taj duh Beograda. Vidjet ću se, ako ne prije, onda na utakmici i s Vladimirom Štimcem, igrali smo jednu sezonu zajedno u Efesu”, kazao je Simon za Sportski žurnal objasnivši zašto se u Beogradu osjeća kao kod kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je Simon i o odnosu sportaša iz bivše Jugoslavije:

“Koliko ja znam, sportaši iz bivše Jugoslavije, kad se nađu u inozemnim klubovima, najviše se druže i ne znam je li ikada među njima bilo problema, a vjerujte da imam puno primjera ne samo iz košarke. I tako će uvijek biti…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.