(VIDEO) Eintracht čekao 39 godina: Veliko slavlje u Frankfurtu, Ante Rebić ”u srcu Europe”

Foto: fah

Nogometaši Eintrachta iz Frankfurta eliminirali su u četvrtfinalu portugalsku Benficu i plasirali se polufinale Europske lige. Podsjetimo, Benfica je u osmini finala Europa lige eliminirala zagrebački Dinamo, uz pomoć suca i uz dosta nespretnosti Dinamovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od junaka utakmice i pobjede Eintrachta protiv Benfice od 2:0 bio je hrvatski reprezentativac, Ante Rebić. Igrao je Rebić doista fantastično.

Navijači Eintrachta čekali su točno 39 godina ovakav podvig svog kluba.  Eintracht je posve zasluženo svladao Benficu u uzvratu četvrtfinala Europske lige i tako osigurao polufinalni sraz protiv vrlo moćnog Chelseaja, za koji igra još jedan hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Skoro 40 godina prošlo je otkako se Eintracht posljednji puta vinuo prema vrhu Europe, naime, tada je Eintracht u dvije utakmice finala tadašnjeg Kupa UEFA svladao Borussiju iz Mönchengladbacha. Veliki je ovo uspjeh Eintrachta, no, ipak daleko je još do finala u Bakuu. Uz Eintracht u polufinalu su Chelsea, Arsenal i Valencia

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon velikog uspjeha momčadi iz Frankfurta posve je razumljivo bilo slavlje na prepunoj Commerzbank-Areni u kojem su sudjelovali i igrači. Plesalo se, pjevalo, lile su se suze – radosnice. Klub je u tri godine prošao težak put, od doigravanja za ostanak u Bundesligi do polufinala jednog europskog kupa. Hrvate može radovati činjenica da je veliki obol tom velikom uspjehu dao jedan Hrvat – Ante Rebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo na kraju i fenomenalnu koreografiju s početka utakmice, navijači Eintrachta su preko cijelog stadiona  razvili veliki transparent: “U srcu Europe.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.