VIDEO: Hrvatska – Švicarska 2-2, sve golove zabili Hrvati

U prijateljskoj nogometnoj utakmici u St. Gallenu Švicarska i Hrvatska igrali su 2-2 (2-1), domaćini su dvaput vodili, a Hrvati dvaput poravnavali. Za Švicarce oba pogotka postigao je Hrvat sa švicarskom putovnicom Drmić, Olić je oba puta izjednačio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivosti, dakle, nije nedostajalo. Naša reprezentacija koja je utakmicu započela bez glavnih igrača, Mandžukića i Modrića imala je razdoblja kada je šepala, kao i trenutaka kad je i blistala. S obzirom da se na ovo teško gostovanje, jer Švicarska je jaka momčad, praktički otišlo bez treninga dojam kojeg su ostavili izabranici Nike Kovača može biti zadovoljavajuć.

Tako se i ušlo u utakmicu, Hrvatska je izgledala dobro, pa je naglo pala. U prvih dvadesetak minuta, čvrsto se postavila u sredini, a u napadu je bila čak i opasnije od, vidjelo se, angažiranog, domaćina. U dvije lijepe prigode našao se u tom razdoblju igre Ivan Perišić, oba puta reagirao je početnički…

No, što je vrijeme više odmicalo to su Švicarci bili opasniji, napose Drmić, Hrvat sa švicarskim putovnicom koji se najprije našao u sjajnoj prigodi, tukao je glavom, no Subašić je bio dobreo postavljen. No, nekoliko trenutaka kasnije Drmic je u prodoru nizao hrvatsku obranu, naposljetku i Čorluku i s ruba kaznenog prostora jakim udarcem doveo svoju momčad u vodstvo. Bilo je to u 17. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je izjednačila bez da je pripravila opasniji napad. Nakon jednog kornera kojeg je izveo Perišić pogriješila je švicarska obrana, lopta je pala točno ispred Olića koji se nije dao smesti i iz blizine svladao vratara Bertoglia, u 39. minuti.

Samo dvije minute kasnije Drmic je pobjegao hrvatskoj obrani i izbio sam pred Subašića, ni tada nije pogriješio, Švicarska je zasluženo iznova stigla u vodstvo.

U nastavku je izbornik Kovač uveo odmah Mandžukića. No, izjednačili smo preko Olića kojem je sjajno asistirao Kovačić u 51. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto kasnije ušli su Modrić, Eduardo i Schildenfeld. I Hrvatska je postala bolja, a sjajnu akciju je pripravila preko Olića koji je pobjegao švicarskoj obrani, sjajno uposlio Eduarda koji je promašio – zamalo.

Redale su se prigode pred švicarskim vratima, Čorluka i Modrić opasno su prijetili, no pogotka nije bilo. No, Hrvatska je zadnji dio utakmice bila izvrsna i bila je bliža pobjedi.

Gradski stadion u St. Gallenu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠVICARSKA – HRVATSKA 2-2 (2-1)

ŠVICARSKA: Benaglio – Lichtsteiner, Djourou, Von Bergen, Rodriguez – Behrami, Inler – Shaqiri, Xhaka, Stocker -Drmić.

HRVATSKA: Subašić – Srna, Ćorluka, Lovren, Pranjić – Rakitić, Maleš – Kovačić, Perišić, Olić – Jelavić (igrali još Mandžukić, Eduardo, Schildenfeld, Modrić)

STRIJELCI: 1-0 Drmic (17), 1-1 Olić (39), 2-1 Drmic (41), 2-2 Olić (51)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.