(VIDEO) Neki ipak ne mogu sportski podnijeti da ima boljih: Dvojica srpskih vaterpolista skinula brončanu medalju, prosvjedujući?

Foto: Snimka zaslona

Hrvatska vaterpolska reprezentacija postala je po drugi put u povijesti svjetski prvak. U finalu SP-a u Budimpešti pobijedili su Hrvati Mađarsku 8:6, u jednoj zaista nevjerojatnoj atmosferi, ali i vrlo korektnoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva dana ranije Hrvatska je u polufinalu svladala Srbiju 12:11 i tako potvrdila da u ovom trenutku igra najbolji i najljepši vaterpolo na svijetu.

Srbija je u borbi za treće mjesto bila bolja od Grčke, neki ipak nisu mogli sportski podnijeti činjenicu da je Hrvatska svjetski prvak i nisu se znali sportski odnositi prema brončanoj medalji, koja je također veliki uspjeh. Naime,  vaterpolisti Srbije Flipović i Gojko Pijetlović, kao i ostali srpski vaterpolisti, dobili su brončane medalje, no, odmah su ih njih dvojica skinuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio srpskih medija piše da se to dogodilo kako bi prosvjedovali zbog ”načina na koji se sudilo u polufinalu Hrvatska – Srbija…”

Da će se to dogoditi dao je Filipović naslutiti odmah poslije pobjede protiv Grčke u borbi za treće mjesto:

“Čuvamo sve riječi za nas, ali ovo je stvarno sramno u kojem pravcu ide ovaj vaterpolo, kada protiv ekipe Srbije nije dovoljno da se igra samo u protivničkoj kapici, već moraju i ljudi okolo uraditi sve kako bi nas skinuli s trona, uspjeli su, ali zamalo, jer smo osvojili broncu te tako ostvarili cilj za ovu godinu. Čestitke momcima i samo stručnom stožeru. I ovo ljeto, kao i mnoga do sada, sami smo iznijeli…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.