(VIDEO) Najbolje scene sa spektakularne proslave 70. rođendana Torcide

Split, 28.10.2020. Proslava 70 godina Torcide. foto HINA/ Mario STRMOTIC/ ms

Torcida je pripremila veliku feštu za svoj 70. rođendan. Bio je to spektakl koji je obišao svijet jer još nije viđen u navijačkom svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je počelo s prekrasnim vatrometom koji je ispaljen sa svake druge zgrade u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velikoj fešti pridružili su se i navijači iz Klisa koji su pripremili spektakularni bakljadu i vatromet na Kliškoj tvrđavi, a veselo je bilo i u Dubrovniku.

Odmah ujutro napravljena je “dimna zavjesa” na splitskoj Rivi, uz poruku “Hajduk živi vječno, a Torcida ni dana manje”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istoga dana fešta se nastavila i na ulicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Podsjetimo, davne 1950. godine u Splitu su snage odmjerili Hajduk i beogradska Crvena zvezda, a na toj se utakmici po prvi put u povijesti pojavila organizirana navijačka skupina.

To je bilo prvo pojavljivanje Torcide na utakmici Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.