(VIDEO) Nakon neprijateljskog dočeka u Grčkoj najavljuje li Džeko sličan odgovor BiH u Zenici?

Foto: Snimka zaslona

Neredi na utakmici Grčka-BIH (1:1) u Pireju, u kvalifikacijama za SP, i dalje su TOP tema u ovom i ne samo ovom dijelu Europe. Malo koga zanima činjenica da se sa sportskog stajališta igrala dramatična i zanimljiva utakmica, odnosno da su naši susjedi izgubili dva boda u posljednjim sekundama sudačke nadoknade.  Suđenje Jonasa Erikssona, te neprijateljska atmosfera s tribina glavna su tema danas u svim medijima kako jugoistočne Europe tako i u medijima diljem Europe. Naravno, prednjače grčki i bosansko-hercegovački mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sudac se treba sramiti svog suđenja, koje je bilo tendenciozno i to je spriječilo našu igru. Kod gola koji su postigli Grci nije svirao dva prekršaja. Da ne govorim o provokacijama na terenu, bilo je dosta grubih starova, sudac je sudio protiv nas”, rekao je izbornik Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević, koji je ustvrdio da su domaći navijači bili puni mržnje prema gostima. Mi bismo dodali da su domaći nazovi navijači bili dobro pojačani tzv. navijačima iz Srbije.

“Prije utakmice sam govorio je da je ovo naša prijateljska zemlja, ali ovo što sam ovo vidio na tribinama, nadam se da nema veze sa grčkim narodom.  Žao mi je što se to događa na stadionima. Mi ćemo njih dočekati sportski, a ne kao oni nas”, rekao je Baždarević. Inače, navijači BiH odgovorili na provokacije i mržnju grčkih i srpskih huligana bacanjem baklji prema njima, što je komentirao i izbornik Baždarević koji je izjavio da navijači BiH osim bakljade zaslužuju sve moguće pohvale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još zanimljiviji, ali i ogorčeniji, bio je Edin Džeko, koji je bio na posebnoj meti huligana, njega je također ogorčila atmosfera na tribinama i fašistoidni transparent “Nož, žica, Srebrenica”, kojim se veliča srpski pokolj u Srebrenici prije 21 godinu. Strašna atmosfera s tribina se, nažalost, prenijela na travnjak, što je očito bio cilj onih koji su sve na tribinama zakuhali, pripremili, izveli.

Glavni sudac Eriksson pokazao 12 žutih i dva crvena kartona, dok su deset minuta prije kraja utakmice  isključeni Edin Džeko i Kyriakos Papadopoulos, igrači su se zamalo potukli na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice ljutiti i ogorčeni Džeko je rekao: “Bezveze mi je sudac dao crveni karton. Samo sam ja bio na podu, ne vidim kako sam ja mogao dobiti crveni. Osjećam se kao da smo izgublili 3:0. Grci nisu zaslužili, ne bod, već su trebali izgubiti 4:0. Nema veze, idemo dalje, hvala im na ovom negostoprimstvu. Ja ih jedva čekam u Zenici.” Neki su ovu poruku protumačili kao prijetnju, kao nagovještaj revanša, s obzirom na neprijateljstvo koje je BiH doživjela u Grčkoj od pobratimljenih srpskih i grčkih navijača zaista revanš na isti način nikoga ne bi čudio.

Zenica je izuzetno vruć stadion, atmosfera užarena, fanatična, uvjerit će se u to Grci vrlo brzo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.