(VIDEO) Nakon šokantnog kraha u dodatnim kvalifikacijama za SP: Suze legendarnog Buffona, ostavka Venture, bijes De Rossija…

Foto: Snimka zaslona

Nogometna reprezentacija Švedske odigrala je u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 0:0 protiv Italije u Milanu, na kultnom San Siru. Tim rezultatom, s obzirom na pobjedu u prvoj  utakmici u Švedskoj (1:0), Šveđani su šokirali Talijane te su ih nakon gotovo 60 godina ostavili bez najveće nogometne smotre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Šok u Italiji je zaista u ovom trenutku velik. Miješaju se različiti osjećaji, od tuge do bijesa i očaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legenda talijanskog i svjetskog nogometa, teško uzdrmani 39-godišnji golman Gianluigi Buffon slomio se pred kamerama te je u suzama rekao:

“Završio sam, vrijeme je tiranin koji me pregazio. Nije mi žao zbog mene, već zbog cijele reprezentacije. Nismo uspjeli ostvariti nešto jako bitno cijelom društvu. Tužan sam jer je moja zadnja utakmica završila ispadanjem u dodatnim kvalifikacijama”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je legendarni Talijan dodao:

“Znali smo da će ovo biti teška utakmica. Nedostajala nam je lucidost za postići pogodak. Budućnost talijanskog nogometa? Postoji, jer imamo dobre igrače. Ružno je završiti ovako. Pozdravljam sve, a reprezentaciju ostavljam Donnarummi “.

Buffon nije previše želio komentirati činjenicu da Ventura nije bo najomiljeniji Talijan te da ga mnogi nisu podupirali, tek je rekao kako je izbornik učinio pogreške kao i svi. Kažemo ”bio” jer je Ventura nakon šokantnog kraha očekivano podnio ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Giampiero Ventura sa 69 godina postao je najstariji izbornik Italije ikad nakon što je preuzeo momčad od Antonija Contea prošle godine nakon Eura u Francuskoj. Nije uspio, njegova ostavka je očekivana, a kao najveći kandidat za klupu Italije spominje se Carlo Ancelotti, koji je navodno prema pisanju talijanskih medija ”bio kandidat i za klupu hrvatske nogometne reprezentacije.”

Uz Ancelottija spominju se još Antonio Conte, Gian Piero Gasperini, Maurizio Sarri, Luigi Di Biagio, Roberto Mancini, trener Juventusa Massimiliano Allegri…

Neki su se poslije poraza teško s porazom mirili, kao što se nisu mirili ni načinom kako se odvijala utakmica u Milanu.  Italija je napadala, ali nekako jalovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od njih je  i Daniele De Rossi, kojeg je Ventura htio uvesti u igru, no, ovaj je to odbio uz vikanje: ‘‘Pa zašto bih ja trebao ući? Ne trebamo remi, već pobjedu”. De Rossi je vikao na pomoćnika a onda prstom pokazao da bi trebali uvesti Lorenza Insignea.

De Rossi na kraju nije ušao, no, nije ušao ni Insignea, opet su Talijani ostali bez SP-a. Teško je riječima opisati koliki je to šok za brojne talijanske ljubitelje nogometa koji se nisu ni rodili kad je Italija posljednji puta ostala bez Svjetskog prvenstva.

Tek sad vidimo koliko je zapravo veliki rezultat Vatrenih. Hrvatska ide na SP, Italije i Nizozemske neće tamo biti.  Posljednji puta Italija je bila svjetski nogometni prvak 2006. u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.