(VIDEO) NBA: Hezonja drugi Hrvat s “triple-doubleom”

Foto: fah

Mario Hezonja postao je drugi hrvatski košarkaš koji je ostvario “triple-double” učinak u NBA ligi postigavši 16 koševa uz 16 skokova i 11 asistencija u 96-120 porazu New York Knicksa na gostovanju kod Houston Rocketsa, prije Hezonje samo je Toni Kukoč i to u četiri navrata uspijevao ostvariti takav domet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj Rocketsa i Knicksa ustvari nije ponudio nikakvu neizvjesnost, domaći je sastav već u prvom poluvremenu ostvario i 30 pogodaka prednosti, a u trećoj četvrtini razlika se popela do najvećih 42 prije no što su gosti u posljednjih 12 minuta ublažili poraz.

Rocketse je do pobjede kojom su učvrstili treće mjesto u Zapadnoj konferenciji predvodio James Harden sa 26 koševa i po osam skokova i asistencija, dok je Hezonja iskoristio izostanak Mudiaya, Smitha, Ntilikine i Vonleha te je za 42 minute koliko je imao na raspolaganju stigao do fantastičnog statističkog učinka od po 16 poena i skokova te 11 asistencija. Iz igre je šutirao 6-8 za dva, a 0-3 za tri, dok je pogodio četiri od šest slobodnih bacanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kukoč je svoj posljednji od ukupno četiri “triple-doublea” ostvario 17. ožujka 2001. godine kada je u dresu Atlanta Hawksa postigao 29 koševa uz po 10 skokova i asistencija protiv Detroit Pistonsa. Bio mu je to drugi “triple-double” u dresu Hawksa, a po jedan trostruko-dvostruki učinak ostvario i u dresu Chicago Bullsa te Philadelphia 76-ersa.

S omjerom pobjeda i poraza 15-64 Knicksi su najslabija momčad lige ove sezone te će i zadržati to posljednje mjesto dok su Rocketsi stigli do učinka 52-28 te sada imaju pobjedu manje od druge momčadi Zapada Denver Nuggetsa, a dvije pobjede više od četvrtih Portland Trail Blazersa.

Za razliku od Hezonje, Bojan Bogdanović odigrao je jednu od svojih najlošiji utakmica u NBA ligi i to u neusporedivo važnijem trenutku za svoju momčad, njegovi Indiana Pacersi izgubili su na svom terenu sa 97-117 od Boston Celticsa u izravnom dvoboju za četvrto mjesto Istoka i prednost domaćeg terena u prvom krugu doigravanja gdje će se ova dva sastava gotovo sigurno sastati. Bogdanović je za 24 minute provedene na parketu ubacio tek četiri poena (šut za dva 1-5, trica 0-3, slobodna bacanja 2-2) uz tri skoka i dvije asistencije. Manji broj poena Bogdanović je ubacio samo 19. listopada kada je u drugom susretu sezone postigao samo tri ubačaja protiv Milwaukee Bucksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti iz Bostona vodili su čitavim tijekom dvoboja, njihova prednost u jednom je trenutku iznosila i 25 razlike, a najzaslužniji za pobjedu bili su Jayson Tatum sa 22 i Gordon Hayward sa 21 pogotkom. Kod indisponiranih Pacersa najučinkovitiji je bio Myles Turner sa 15 poena.

Četvrti Boston je sada na omjeru 48-32, dok je peta Indiana na 47-33, a do kraja ligaškog dijela oba sastava će odigrati po još dvije utakmice.

Jako dobru utakmicu u dresu Minnesota Timberwolvesa odigrao je Dario Šarić sa 19 koševa (šut za dva 4-6, trica 2-4, slobodna bacanja 5-5), 7 skokova i 5 asistencija u 111-109 domaćoj pobjedi protiv Miami Heata. Minnesoti ta pobjeda ne znači mnogo jer je odavno izgubila izglede za doigravanje, dok je Miami ovim porazom uvelike smanjio svoje izglede za osiguranje posezone. Gosti s Floride imali su priliku za pobjedu, no Dwyane Wade je promašio tricu s istekom sirene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Šarića, najefikasniji u momčadi Minnesote je sa 19 poena bio i Gorgui Dieng, dok su Miami predvodili Wade sa 24 i Dion Waiters sa 22 ubačaja.

Minnesota je sa 36-43 deseta na Zapadu, dok je Miami pao na 38-41 te se trenutačno nalazi na devetom mjestu Istoka s pobjedom manje i porazom više od Brooklyn Netsa i Detroit Pistonsa koji drže posljednje dvije pozicije koje vode u doigravanje.

Jednu od svojih najboljih utakmica u NBA ligi odigrao je i centar Dragan bender koji je u 133-126 domaćoj pobjedi Phoenix Sunsa protiv New Orleans Pelicansa nakon produžetka sudjelovao sa 11 koševa (šut za dva 4-4, trica 0-3, slobodna bacanja 3-6), 10 skokova, 6 asistencija i čak 7 blokada za 38 minuta provedenih u igri.

U susretu dvije momčadi koje su vrlo rano izgubile izglede za doigravanje te će za pet dana okončati sezonu kod domaćih se istaknuo Josh Jackson sa 35 ubačaja i 9 skokova, a kod gostiju Julius Randle sa 31 pogotkom i 14 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Zubac je u 117-122 domaćem porazu Los Angeles Clippersa od gradskih rivala Lakersa igrao 19 minuta i za to vrijeme svojoj bivšoj momčadi ubacio 11 koševa (šut za dva 5-8, slobodna bacanja 1-1) uz 8 skokova i 1 blokadu. No, gosti su stigli do iznenađujuće pobjede zahvaljujući utakmici karijere Alexa Carusa koji je postigao 32 koša uz 10 skokova i 5 asistencija, dok je kod Clippersa najefikasniji bio Danilo Gallinari sa 27 poena.

Clippersi su s omjerom 47-33 i dalje šesti na Zapadu, dok su Lakersi sa 36-44 na 11. poziciji te neće igrati doigravanje.

Golden State Warriorsi i Cleveland Cavaliersi sastajali su se u finalu doigravanja u posljednje četiri sezone, no ove godine to neće biti slučaj s obzirom da su Cavsi odlaskom LeBrona Jamesa pali na začelje lige, pa tako niti njihov susret u Oaklandu nije ponudio previše pozornosti, a Warriorsi su se 120-114 pobjedom još približili statusu prvih nositelja Zapada uoči doigravanja. Prvake je do nove pobjede predvodio Stephen Curry sa 40 ubačaja među kojima je bila i trica za 118-112 dvije minute prije kraja, dok je “rookie” Collin Sexton ubacio 27 koševa za Cavse kod kojih je Ante Toni Žižić dobio 17 minuta koje je iskoristio za 12 poena (šut za dva 4-8, slobodna bacanja 4-4) i 6 skokova.

Warriorsi su sa 55-24 nadomak osvajanja Zapada, tri utakmice prije kraja ligaškog dijela imaju dvije pobjede više od drugih Denver Nuggetsa, dok su Cavsi sa 19-61 pretposljednji sastav Istoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.