(VIDEO) Nenad Bjelica otkrio tko se sve nameće za Lisabon: ‘Normalno je da nas je Benfica malo podcijenila’

Foto: snimka zaslona

Uoči uzvratnog dvoboja s Benficom u osmini finala Europske lige Dinamo je sjajnim preokretom u nacionalnom derbiju svladao najbližeg pratitelja Rijeku i sa 17 bodova prednosti praktički “riješio” prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takva forma sigurno je zalog vjere u mogućnost prolaska protiv moćne Benfice, kod koje Modri donose minimalnu zalihu od 1:0 iz Maksimira. Nažalost, trener Dinama Nenad Bjelica u uzvratu zbog ozljede ne može računati na svog ove sezone ponajboljeg igrača Izeta Hajrovića, kao ni na “kartonirane” Ivana Šunjića i Marina Leovca.

Bjelica je nakon velikog hrvatskog derbija i uoči utakmice sezone na Estadio da Luzu gostovao u HRT-ovoj emisiji Stadion.

– U momčadi je puno optimizma i pozitivnosti, vjerujemo da ćemo u četvrtak ostvariti dobar rezultat, odnosno da ćemo proći dalje, najavio je na početku Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ključ je da smo imali hrabrosti igrati praktički s dvije momčadi”

Pojasnio je sezonu jednako uspješnu i u HNL-u i u Europi.

– Mi imamo širok roster, imali smo na početku sezone dovoljno hrabrosti i podrške da u HNL-u i u Europi igramo s drugim igračima, nekad neki iz HNL-a igraju u Europi i obrnuto. Svi hoće igrati, nekad se događaju određena nezadovoljstva, ali kad igrač vidi da za dva-tri dana dolazi njegovih “pet minuta”, onda to prolazi, onda se on mora pokazati u najboljem svijetlu da bi nastavio dobivati šanse. No nemam tu nekih problema, tu je 25 sjajnih profesionalaca. Osjeti se nekad neko malo nezadovoljstvo, ali to je ljudski, najvažnije je da se to ne pokazuje na terenu, dodao je trener hrvatskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nameću se Rrahmani, Moro i Kadzior

Trener Dinama posvetio je puno pažnje Benfici, najprije je pričao o ozljedama i izostancima…

– Hvalimo naš širok roster i imamo igrače koji mogu zamijeniti svakoga. Na lijevom boku nameće se Rrahmani, na zadnjem veznom Nikola Moro, koji je odigrao već nekoliko utakmica na toj poziciji. Vidjet ćemo što će se događati sljedećih dana. Teško mi se sjetiti kad je Rrahmani odigrao loše i u utakmici s puno duela sigurno će nam puno koristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je da neće biti Izeta Hajrovića.

– Hajrović sigurno ne može igrati. U sredini smo bez Šunjića i Ademija, a imamo Mora, Gojaka, Majera i Olma, a jednog od njih ipak moramo imati na klupi. Najbliže da zaigrao umjesto Hajrovića je Kadzior, on je igrač koji zna iznuditi faul, a možda će nam baš prekidi biti važni na tom stadionu.

“Olmo zaslužuje rekordni transfer”

O sjajnim predstavama i razvoju Danija Olma kaže: – Sjajan je, on je vrhunski dečko, profesionalac i nogometaš. Razvija se jako dobro i nogama je čvrsto na zemlji. Sad je debitirao za reprezentaciju U21, što je velika stvar za njega, vjerujem da će tako nastaviti i napraviti rekordan transfer, on to zaslužuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rekao sam prije tri-četiri mjeseca da je Petković potencijal za Vatrene”

O novopečenom hrvatskom reprezentativcu Bruni Petkoviću kaže: – On je dobio poziv, na tome mu čestitam. Gledam ga svakodnevno, svaki trening, već prije tri-četiri mjeseca rekao sam da će uskoro biti potencijal za reprezentaciju, budući da mi nemamo centarfora teškaša, a on nije klasičan teškaš, on zna podvaliti loptu i naši krilni igrači mogli bi, kao i u Dinamu, dosta profitirati od toga.

“Normalno je da nas je Benfica malo podcijenila”

Bjelica je iznio i kako vidi Benficu te je odgovorio na pitanje jesu li Portugalci podcijenili Dinamo.

– Oni su imali dugu trku da preskoče Porto i onda su ih u derbiju pobijedili. Kad se to dogodi onda kao da malo odahneš, a naša utakmica im je došla baš tada. Mislim da nisu imali baš najbolju sliku o nama i vjerojatno je došlo do nekog minimalnog podcjenjivanja, ali to je normalno kad znate da njihovi mediji na dan utakmice uopće nisu pisali o našem susretu. No moram reći da su oni i s Galatasarayem u Europi igrali s izmijenjenom momčadi, stavljajući neke mlade igrače. To je njihova rotacija, prvenstvo im je važnije, tako oni kažu, i tamo daju šansu najboljima. Vidjet ćemo što će biti u četvrtak, spremni smo za sve opcije.

Bjelica zadovoljan derbijem: Tako pobijediti drugoga na tablici je na nivou

Pričao je trener Dinama i o derbiju s Rijekom proteklog vikenda:- Prvih 15-20 minuta nismo bili agresivni koliko smo očekivali, ali poslije toga je sve bilo na nivou, imali smo dosta šansi i mogu biti zadovoljan, pobijediti drugoga na tablici 3:1, a Rijeka nas je i pobjeđivala ove sezone…, rekao je o derbiju s Rijekom prošlog vikenda.

“Mi uvijek idemo s najmanje tri-četiri igrača na ubačaje”

Komentirao je izjednačujući gol Dinama u derbiju koji je postignut nakon ne baš sjajnog ubačaja Rrahmanija, no u šesnaestecu Rijeke bilo je tom prilikom jako puno Dinamovih igrača.

– Mi imamo zadatak imati minimalno tri-četiri igrača u šesnaestercu, a ovdje ih je bilo osam jer smo već gubili i bila je velika želja za zabiti gol. Kad dolazi centaršut s lijeve strane točno se zna gdje tko mora biti. Tko to ne odrađuje manje igra, ali svi uglavnom to odrađuju, svima je sve jasno, kaže Bjelica.

Dinamo ponekad odvojeno uvježbava napad i obranu, što je rijetko u Hrvatskoj: – Rene Poms 15-ak minuta u tjednu radi posebno s obranom, radimo nekad odvojeno i u napadu naše automatizme, objasnio je svoj način treniranja Bjelica, koji je zadovoljan time što ima dosta ljudi u stručnom stožeru za tako nešto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.