(VIDEO) NHL – Boston i Colorado izjednačili

Foto: fah

Hokejaši Boston Bruinsa i Colorado Avalanchea ostvarili su pobjede u četvrtim susretima konferencijskih polufinala doigravanja NHL lige izjednačivši tako rezultat na 2-2 u seriji na četiri pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boston je u polufinalu Istoka na gostovanju pobijedio Columbus Blue Jacketse sa 4-1 izjednačivši na 2-2, dok je Colorado Avalanche u polufinalu Zapada pobijedio San Jose Sharks sa 3-0 izjednačivši također, na 2-2.

David Pastrnak, Patrice Bergeron i Brad Marchand su u regularnom dijelu sezone ukupno sakupili 260 bodova, no u prve tri utakmice obrana Columbusa ih je uspješno zaustavila. Jedini bod koji su upisali u prva tri dvoboja bio je pogodak Pastrnaka u drugoj utakmici i to nakon što se pak odbio od njegove klizaljke u gol. U četvrtoj utakmici su napokon proradili predvodivši Bruinse do uvjerljivog slavlja.

Bergeron je zabio dva gola, Pastrnak je upisao gol i asistenciju, a odličan je bio i Marchand.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U svakoj utakmici smo imali pet, šest prilika. Bilo je samo pitanje kada ćemo proraditi. Nije bilo panike, jedino smo trebali biti strpljivi,” kazao je Marchand.

Pogodak je postigao i Sean Kuraly, koji je odrastao u predgrađu Columbus, dok je vratar Tuukka Rask sakupio 39 obrana.

“Dobro smo obranili kuću. Ovoga puta nisu imali previše odbijanaca što su sjajno kažnjavali u prve tri utakmice,” kazao je Rask. Jedini gol za domaćine zabio je Artemi Panarin. Peta utakmica je na rasporedu već sutra u Bostonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat je izjednačen i u seriji između Colorado Avalanchea i San Jose Sharksa u polufinalu Zapada. U četvrtom susretu Colorado je na svom ledu slavio sa 3-0 izjednačivši rezultat na 2-2.

Zanimljivo, San Jose je u seriji vodio 1-0 i 2-1, a Colorado se dva puta vraćao. Peta utakmica je na rasporedu sutra u San Joeu.

Golove za Colorado zabili su Nathan MacKinnon, Colin Wilson i Erik Johnson, a Philipp Grubauer je sakupio 32 obrane za prvi ‘shutout’ u karijeri u doigravanju.

“Trebala nam je ova utakmica, Grubauer je bio fantastičan,” kazao je Mikko Rantanen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.