(VIDEO) NHL: Dallas i Columbus izjednačili na 1-1 pobjedama u gostima

Foto: Twitter

Hokejaši Dallasa i Columbusa ostvarili su pobjede na gostovanjima u St. Louisu i Bostonu te izjednačili rezultat na 1-1 u konferencijskim polufinalima doigravanja za Stanley Cup. Dallas je sa 4-2 nadigrao St. Louis, dok je Columbus sa 3-2 svladao Boston pogotkom Matta Duchenea u 4. minuti drugog produžetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći Bruinsi su dvaput vodili u TD Gardenu golovima Matta Grzelcyka (8) i Davida Patrnaka (23), ali je Columbus oba puta do izjednačenja doveo Artemi Panarin (22, 29). Od 29. do 84. minute utakmice vratari su zaključali svoja vrata, prije nego što je Matt Duchene uspio svladali Tukku Raska s igračem više i izjednačiti rezultat u seriji na 1-1.

Sljedeće dvije utakmice bit će odigrane u Columbusu, a prva je na rasporedu u noći s utorka na srijedu (1 sat) po srednjoeuropskom vremenu.

Dallas je s tri pogotka u prvoj trećini na gostovanju u St. Louisu napravio temelj za pobjedu. Roope Hintz (8), Miro Heiskanen (14) i Mattias Janmark (15) bili su strijelci za Starse, dok je Colton Parayko (15) postigao jedini pogodak za Bluese u prvoj dionici. Jaden Schwartz je golom u 42. minuti smanjio zaostatak domaće momčadi na samo jedan pogodak, ali do njega nisu stigli. Roppe Hintz je tri sekunde prije kraja pogodio nebranjenu mrežu i svojim drugim golom postavio konačnih 4-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva od dvije utakmice u Dallasu na rasporedu je u noći s ponedjeljka na utorak (2 sata).

NHL doigravanje – 2. krug
ISTOČNA KONFERENCIJA
Boston – Columbus 2-3 (2 produžetka)
(rezultat je izjednačen na 1-1 u seriji na četiri pobjede)

ZAPADNA KONFERENCIJA
St. Louis – Dallas 2-4
(rezultat je izjednačen na 1-1 u seriji na četiri pobjede)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.