(VIDEO) NHL: Duchene uništio Tampu

Foto: Twitter

Posljednja momčad koja je izborila nastup u ovogodišnjem doigravanju NHL lige, hokejaši Columbus Blue Jacketsa, povela je sa 2-0 u pobjedama protiv osvajača Presidents’ Trophyja Tampa Bay Lightninga dvjema gostujućim pobjedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon velikog preokreta u prvoj utakmici prije dva kada su zaostatak 0-3 nakon prve trećine pretvorili u pobjedu od 4-3, Blue Jacketsi su u drugoj utakmici slavili s uvjerljivih 5-1, a fantastičan je bio Matt Duchene koji je ostvario četiri boda, jedan gol uz tri asistencije.
Prvu asistenciju Duchene je upisao u 6. minuti kada je odličnim dodavanjem s lijevog krila pred domaćim vratima pronašao Cama Atkinsona (5:15) koji je pogodio za 1-0, šest i pol minuta potom Duchene je osvojio buli nakon isključenja Ondreja Palata i vratio pločicu na plavu liniju s koje je Zach Werenski (11:44) uputio neobranjiv udarac za 2-0. Početkom druge trećine Duchene (21:28) se i sam upisao u listu strijelaca iskoristivši još jednu situaciju s igračem više za svoju momčad. Nadu domaćima nakratko je vratio Mihail Sergačjov (45:00) smanjivši na 3-1, ali do kraja dvoboja su Riley Nash (49:06) i Artemi Panarin (52:15), ovaj potonji nakon još jednog vrhunskog proigravanja Duchenea potvrdili pobjedu gostiju.
Tampa je tijekom ligaškog dijela sezone ostvarila čak 128 bodova, 21 više od prvih pratitelja Boston Bruinsa i prve momčadi Zapada Calgary Flamesa, a sada se nalazi u situaciji da mora pobijediti u četiri od sljedećih pet susreta ili će se oprostiti od nastupa u posezoni, a čak tri od tih pet susreta igrat će u gostima.
New York Islandersi su, pak, iskoristili prednost domaćeg leda i u drugoj utakmici protiv Pittsburgh Penguinsa te slavljem 3-1 stigli na pola puta od prolaska u drugi krug. Gosti iz Pittsburgha postigli su prvi gol preko Erika Gudbransona (30:36), ali to vodstvo nije dugo trajalo jer je Anthony Beauvillier (33:25) najbrže reagirao na jedan odbijanac i manje od tri minute potom poravnao na 1-1. U posljednjih 20 minuta Jordan Eberle (47:54) i Josh Bailey (51:38) pogodili su za domaće na čijim je vratima briljirao Robin Lehner koji je ostvario 32 obrane.
Prošlogodišnji finalisti Vegas Golden Knightsi izjednačili su omjer u pobjedama protiv San Jose Sharksa na 1-1 pobjedom od 5-3 u drugoj utakmici igranoj u San Joseu, a gosti iz Nevade do pobjede su stigli najviše zahvaljujući dvama pogocima s igračem manje na ledu. Prva je trećina ponudila čak šest pogodaka, po tri sa svake strane, Golden Knightsi su imali vodstvo od 3-0 nakon samo 6:11 minuta igre, ali su Sharksi s tri gola u razmaku od samo 2:09 minuta u završnici prvog dijela stigli do poravnanja. Cody Eakin (0:58) doveo je goste u vodstvo nakon manje od minute igre, da bi Colin Miller (4:37) potom postigao prvi gol s igračem manje i to 10 sekundi nakon što se vratio na led, a domaći nisu iskoristili čitavu minutu igre s dva igrača više. Miller je odmah po povratku na ledu oduzeo pločicu u vlastitoj trećini i zatim se sjurio na drugu stranu i pogodio. Max Pacioretty (6:11) povisio je na 3-0, no veliki broj isključenja u prvoj trećini stigao je na naplatu u samoj završnici tog dijela. Logan Couture (16:59) smanjio je na 3-1, Tomaš Hertl (17:38) je s igračem više pogodio za 3-2, a veteran Joe Thornton (19:08) je preusmjerio pločicu u mrežu za 3-3 52 sekunde prije kraja prve trećine. No, u nastavku utakmice Marc-Andre Fleury je “zaključao” svoju mrežu, a Golden Knightsi su uspjeli postići po pogodak u svakoj od preostale dvije trećine. Mark Stone (21:31) je zabio za 4-3 početkom druge, dok je William Karlsson (47:35) postigao drugi gol s igračem manje u trećoj trećini za konačnih 5-3.
Utakmicu punu preokreta odigrali su u Winnipegu domaći Jetsi i gostujući Saint Louis Bluesi, a na kraju su slavili gosti sa 4-3 i tako stigli do kapitalne prednosti od 2-0 u pobjedama uz igranje sljedećih dviju utakmica na svom ledu. Goste je u vodstvo doveo Oskar Sundqvist (5:23), no Blake Wheeler (12:01) i Patrik Laine (22:49) su preokrenuli na 2-1 za domaće samo da bi Pat Maroon (26:42) i Oskar Sundqvist (29:50) svojim drugim golom vratili prednost na stranu Bluesa. Mark Scheifele (38:55) je nešto više od minute prije kraja druge trećine izjednačio na 3-3, ali u posljednjih 20 minuta jedini strijelac bio je Ryan O’Reilly (43:46) i to nakon loše reakcije domaćeg vratara Connora Hellebuycka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.