(VIDEO) NHL: San Jose izbacio Vegas, a Boston Toronto

Foto: Twitter

Hokejaši San Josea kompletirali su veliki preokret te trećom uzastopnom pobjedom u seriji protiv Las Vegasa prošli u drugi krug doigravanja za Stanley Cup, tako što su u sedmoj utakmici pred svojim navijačima slavili sa 5-4 u produžetku, iako su gosti do 50. minute vodili sa 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golovima Williama Karlssona (11), Codyja Eakina (30) i Maxa Paciorettyyja (44) gosti su došli do velike prednosti, a početak velikog preokreta bilo je Eakinovo petominutno isključenje zbog naleta palicom na Joea Pavelskog koji je pri padu udario ramenom u glavom o ledenu površini i na trenutak ostao bez svijesti.

Pavelski je uz pomoć liječničkog osoblja napustio led, a Eakin je isključen do kraja utakmice, s pravom zamjene nakon petominutnog isključenja.

Samo sedam sekundi nakon incidenta Logan Couture je postigao prvi od četiri pogotka koje su Sharksi zabili s igračem više na ledu. Slijedili su golovi Tomaša Hertla (51), pa još jedan Couturea (53) te na kraju serije Kevina Labanca (54) za vodstvo San Josea 4-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jonathan Marchessault je 47 sekundi prije isteka 60. minute izjednačio na 4-4 i poslao utakmicu u produžetak. Golden Knights su i šestu utakmicu, tada pred svojim navijačima, izgubili u dodanom vremenu, kad je Tomašu Hertlu trebalo više od 31 minute igre za pobjednički pogodak. Sharksi su ovoga puta uspjeli zabiti nakon 18:19 minuta, a strijelac za plasman u drugi krug bio je Barclay Goodrow.

San Jose će u drugom krugu igrati protiv Colorada koji je sa 4-1 izbacio Calgary, momčad s najboljim učinkom u Zapadnoj konferenciji u osnovnom dijelu sezone.

Manje dramatična bila je sedma utakmica Bostona i Toronta u TD Gardenu, gdje su Bruinsi pred svojim navijačima svladali Maple Leafse sa 5-1. Strijelci za Boston bili su Joakim Nordstrom (15), Marcus Johansson (18), Sean Kuraly (43), Charlie Coyle (58) i Patrice Bergeron (60), dok je jedini gol za goste postigao John Tavares (24).

Boston će u drugom krugu igrati Columbusa koji je sa 4-0 u prvom krugu ‘pomeo’ najbolju momčad osnovnog dijela sezone Tampa Bay Lightning.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U noći sa srijede na četvrtak po srednjoeuropskom vremenu (1.30 sati) aktualni prvaci Washington Capitalsi će ugostiti Carolina Hurricanese u posljednjoj utakmici prvog kruga. Pobjednik tog dvoboja će u drugom krugu igrati protiv New York Islandersa.

NHL doigravanje – 1. krug
ISTOČNA KONFERENCIJA
Boston – Toronto 5-1
(Boston je sa 4-3 prošao u konferencijsko polufinale)

ZAPADNA KONFERENCIJA
San Jose – Las Vegas 5-4 (produžetak)
(San Jose je sa 4-3 prošao u konferencijsko polufinale)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.