(VIDEO) NHL: Tampa Bay na korak do velikog finala

Foto: Twitter

Hokejaši Tampa Bay Lightninga pobijedili su Washington Capitalse sa 3-2 (2-0, 1-1, 0-1) u petoj utakmici finala Istočne konferencije NHL doigravanja za Stanley Cup te poveli sa 3-2 u seriji na četiri pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brzi pogoci domaće momčadi na početku prve i druge trećine pokazali su se ključnima u ovom dvoboju. Cedricu Paquetteu trebalo je samo 19 sekundi za prvi pogodak na utakmici. Tampa Bay je preko Čeha Ondreja Palata u 10. minuti poveo sa 2-0 što je bio rezultat prve trećine.

Ryan Callahan je nakon 33 sekunde igre u drugoj trećini donio domaćoj momčadi tri pogotka prednosti. Washington je do kraja tog perioda uspio smanjiti zaostatak preko Jevgenija Kuznjecova. Sve do 59. minute i gromovitog udarca Aleksa Ovječkina Capitalsi nisu uspjeli doći do drugog pogotka. U posljednjih 96 sekundi gosti su pokušali doći do velikog preokreta i izboriti produžetak, ali je domaći vratar Andrej Vasiljevski zaključao mrežu.

Bila je to prva pobjeda domaće momčadi u ovoj seriji, jer je Washington slavio u prva dva dvoboja odigrana u Tampi, no Capitalsi su propustili kapitalizirati tu prednost na svom ledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesta utakmica serije bit će odigrana u Washingtonu u noći s ponedjeljka na utorak po hrvatskom vremenu, s početkom u 2 sata iza ponoći.

U nedjelju od 21 sat Vegas Golden Knights imaju priliku pobjedom u Winnipegu izbaciti domaće Jetse i postati prva ekspanzijska momčad koja se već u prvoj sezoni uspjela probiti do finala doigravanja za Stanley Cup.

NHL doigravanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ISTOČNA KONFERENCIJA – finale
Tampa Bay – Washington 3-2
(Tampa Bay vodi u seriji sa 3-2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.