(VIDEO) NHL: Vegas i Jetsi poveli 2:0, Flyersi izjednačili

Foto: Twitter

Hokejaši Vegas Golden Knightsa pobijedili su nakon produžetka Los Angeles Kingse 2-1 u drugom susretu prvog kruga doigravanja Zapadne konferencije NHL lige i u seriji na četiri pobjede poveli 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to iznimno dramatična utakmica koja je razriješena u 16. minuti drugog produžetka, a pobjednički pogodak postigao je Erik Haula.

Domaćin je poveo u 15. minuti golom Alexa Tucha, a LA je izjednačio u 36. minuti preko Paul LaDuea. Sjajnu predstavu pružio je i domaći vratar Jonathan Quick koji je sakupio čak 54 obrane, dok je njegov kolega na suprotnoj strani imao 29 obrana.

Utakmica je trajala 96 minuta čiste igre i to je najduži susret kojeg je neka momčad igrala u svojoj premijernoj sezoni, ali i najduži susret kojeg su LA Kingsi odigrali u svojoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća utakmica je 15. travnja u Staplec Centru.

Na 2-0 su poveli i Winnipeg Jetsi protiv Minnesota Wilda. Jetsi su u prvoj utakmici na svom ledu slavili 3-2, a u drugom susretu su pobijedili s uvjerljivih 4-1.

Nakon prve trećine bez golova, Jetsi su poveli u 9. minuti druge trećine golom Tylera Myersa, a potom u posljednjoj dionici zabili još tri gola (Paul Stastny, Andrew Copp, Patrik Laine) i tako riješili pitanje pobjednika. Gosti su tek ublažili poraz golom Zacha Parisea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Još nismo ništa napravili. Vodimo tek 2-0, a za prolaz su potrebne četiri pobjede. Moramo jednako ozbiljno odraditi i ostale utakmice,” kazao je trener Wild Bruce Boudreau.

Serija sada seli u Saint Paul, a treća utakmica je 15. travnja.

Najuvjerljiviju pobjedu večeri ostvarili su Philadelphija Flyersi koji su na gostovanju pobijedili aktualne prvake Pittsburgh Penguinse 5-1 izjednačivši rezultat na 1-1 u 1. krugu doigravanja Istočne konferencije. Pittsburgh je u prvom susretu slavio čak 7-0, no u drugom dvobju je stiglo triježnjenje.

“Nakon očajne predstave u prvoj utakmici, pokazali smo da nismo zaboravili igrati. Svi su nas otisali, ali pokazali smo kako se nećemo samo tako predati,” kazao je trener Flyersa Dave Hakstol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za goste zabili su Shayne Gostisbehere, Sean Couturier, Travis Konecny, Nolan Patrick i Andrew MacDonald, a za Pittsburg je zabio Patric Hornqvist.

Treća utakmica je 15. travnja u Philadelphiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.