(VIDEO) Novak Đoković nakon epskog finala Wimbledona: ‘Meni je Federer inspiracija već sada, jedan je od najvećih u povijesti…’

Foto: fah

Srpski tenisač, Novak Đoković, po peti je puta u bogatoj karijeri osvojio Wimbledon i to nakon maratonskog meča protiv Švicarca Rogera Federera u pet setova. Sjajni Švicarac poklekao je tek u petom setu nakon 12:12 u gemovima i nakon trećeg tie-breaka. Ovaj put za Federera tie break bio je koban, i to sva tri tijekom meča, do finala Federer je redovito u tie breaku pobjeđivao.  No, to je sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Novak Đoković je na kraju slavio sa 7-6 (5), 1-6, 7-6 (4), 4-6, 13-12 (3). Nakon epskog finala rekao je oduševljenim gledateljima u Wimbledonu, koji su ovacijama pozdravili oba tenisača, kako je ovo najuzbudljivije finale koje je ikad igrao, a igrao ih je jako puno.

”Ovo je vjerojatno najuzbudljivije finale koje sam igrao, sigurno među dva-tri u mojoj karijeri. I to protiv jednog od najvećih tenisača u povijesti i suparnika kojeg toliko poštujem. Nažalost, netko je morao izgubiti. Nestvarno je da sam spasio meč-lopte i vratio se. Čudno je sve ovo, čudno je igrati tie-break na 12:12. Dobar sam bio u tie-breakovima, nadao sam se da ću doći do tie-breaka u posljednjem setu…”

Đoković se još jednom naklonio legendarnom Švicarcu, koji i sa 38 godina igra tenis najveće svjetske razine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Federer je rekao kako se nada da će biti inspiracija nekima kad je riječ o tome kako se igra u 37. godini, meni je inspiracija već sad. Jedva čekam ovo proslaviti s obitelji i stručnim stožerom. Svi su patili s nama danas…”, poručio je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.