(VIDEO) Pred vratima Svjetsko nogometno prvenstvo: Završetak najbizarnije tribine u Rusiji…

Foto: Twitter

Pred vratima je Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, naravno, radi se o najvećem sportskom događaju godine. Naime, sportska događanja poput Olimpijskih igara te svjetskih nogometnih prvenstava u pravilu su puno više od sporta. Medijsko zanimanje je ogromno, a u slučaju SP-a u Rusiji još i više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna dvorana u Rusiji već sad je postala svojevrsni zaštitni znak Svjetskog prvenstva. Riječ je o Ekaterinburg Areni, koju je domaćin morao malo ”prepraviti” kako bi sve ispalo prihvatljivo za spektakl koji slijedi, a kojeg će dio kroz svoju nogometnu reprezentaciju biti Hrvatska. Vatreni neće igrati na navedenom stadionu.

Na spomenutom stadionu igrat će se četiri utakmice, Egipat – Urugvaj, Francuska – Peru, Japan – Senegal i Meksiko – Švedska te je riječ o stadionu koji je jedini a da nije nov i izgrađen za predstojeći turnir već je izgrađen prije šezdesetak godina. Jasno je onda zašto se moralo ponešto na stadionu ”prepraviti.” No, kako je zaštićen ruskim zakonom tako su na njemu zabranjeni bilo kakvi zahvati. Stadion prima oko 23 000 gledatelja, što je objektivan problem za SP budući kako FIFA propisuje da stadioni na Svjetskom prvenstvu ne smiju imati manji kapacitet od 35 000 gledatelja. Rusi su ipak uspjeli riješiti problem, iako pomalo bizarno, reći će mnogi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusi su, podsjetimo, isključivo za potrebe SP-a otvorili dio stadiona te su izvan objekta montirali veliku čeličnu konstrukciju te je pretvorili u tribinu koja može primiti dodatnih 12 000 gledatelja. Takvo ”arhitektonsko” čudo strši izvan same Arene i nije natkriveno s obzirom kako je zadnji red sjedalica u ravnini s krovom stadiona visokim  45,5 metara. Iako će gledatelji s vrha konstrukcije imati sjajan pogled na grad ipak će teško pratiti igru, a neće vidjeti ni semafor tijekom utakmice.

Ovakvo kontroverzno rješenje, naravno, imalo je i ima dosta kritičara, ali je i bilo jedino moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.