(VIDEO) Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza: ‘Ova generacija je to zaslužila, a Čilić je pokazao da je lider’

Foto: snimka zaslona

Hrvatski tenisači svečano su dočekani na Trgu bana Jelačića nakon što su u nedjelju osvojili Davis Cup svladavši Francuze s 3-1. U emisiji Tema dana gostovala je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić koja je naglasila kako je ova generacija zaista zaslužila ovaj trofej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lille je specifičan s obzirom na to da je to povijesni posljednji Davis cup u ovakvom formatu. Bila je velika želja svih tenisača od kad je krenula ova sezona da se ide do kraja i do osvajanja Davis Cupa. Sve se poklopilo i ova je generacija zaslužila i da taj Davis Cup i uzme s obzirom na godine zalaganja i igranja za Hrvatsku, rekla je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza.

Prvo velika hvala svim navijačima koji su bili s nama u Lilleu u velikom broju i hvala svim navijačima koji su nas u ovolikom broju dočekali u Hrvatskoj. Igrači i cijela reprezentacija bila je oduševljena sa samim dočekom. Dok smo bili tamo ne može se doživjeti što se dešava u domovini, tek se dođe u Hrvatsku vidi se koliko je to zaista veliki rezultat, rekla je Babić.

Parovi su bili izuzetno atraktivni i atraktivni. Naši dečki su pokazali dobru igru, ali svima nam je drago da je baš Čilić donio taj pobjednički bod Hrvatskoj. On to stvarno zaslužuje kao vođa reprezentacije i tu je dokazao svima onima koji su imalo sumnjali u njegove liderske sposobnosti, zaključila je predsjednica HTS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babić je rekla da treba ipak dati šansu novom formatu Davis Cupa, a osvrnula se i na stanje u hrvatskom tenisu i kako u tome može pomoći hrvatski teniski savez.

Cijeli razgovor s predsjednicom HTS-a Nikolinom Babić pogledajte u prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.