(VIDEO) Prvi intervju tada 14-godišnjeg Lionela Messija u Barceloni: ”Još uvijek mi nedostaje malo visine, osjećam se slabo…”

Foto: Snimka zaslona

Nakon trakavice s odlaskom, odnosno ostankom, Lionela Messija u Barceloni, koji je na kraju ipak ostao te će na Nou Campu provesti najmanje još jednu sezonu, pojavio se prvi intervju koji je Argentinac dao nakon što je stigao u Barcu. Imao je 14 godina kada je stigao u Kataloniju. I ostao je dvadeset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počeci Lionela Messija…

“Počeo sam igrati s pet godina u momčadi iz susjedstva Grandoli, gdje se svake nedjelje okupljala čitava obitelj, a imali smo i nezaboravnih trenutaka. Kasnije sam, kada sam imao sedam godina, otišao u Newell’s zahvaljujući mom bratu. Tamo sam igrao do 14. godine, nakon čega sam prešao u Barcelonu”, kazao je Lionel Messi po svom dolasku u Barcelonu, tada nije ni sanjao da će postati jedan od najboljih nogometaša svijeta svih vremena.

Messi je sretan u Kataloniji…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da, istina je da sam jako sretan ovdje. Ništa nije nalik životu u Argentini. Uprkos tome što je moja zemlja u kojoj imam prijatelje i obitelj, ovdje živimo drugačije i puno bolje. Kad sam stigao, počeo sam igrati s dečkima iz B momčadi. Odigrali smo dvije utakmice, jednu u gostima i jednu doma. U prvih nekoliko minuta zadobio sam ozljedu. Kad sam saznao da neću više igrati, bio sam shrvan. Bio sam vrlo uzbuđen što sam igrao na turniru sa svojim suigračima. a kad sam se vratio, trebalo je odigrati samo nekoliko mečeva. Ali morate maksimalno iskoristiti mogućnosti koje vam se pružaju na turnirima i prijateljskim utakmicama kako biste izgradili ritam za sljedeću sezonu”.

Messijeva pozicija u momčadi…

“Igram na poziciji prednjeg veznog (AMF), volim primiti loptu i distribuirati je prema krilnim igračoma kako bih stvorio prilike, i ponekad na sebe preuzeo i obrambene igrače, a onda bih zabio pogodak ili asistirao nekom od svojih suigrača. Još uvijek mi nedostaje malo visine. Ponekad se osjećam pomalo slabo kada se moram boriti za loptu. Sve u svemu, vjerujem da će mi postati lakše. Obično Južnoamerikancima treba više vremena da se prilagode europskom nogometu jer se ipak razlikuje. Sad sam se navikao na život u Barceloni, osjećam, da mi je sve puno lakše nego ranije”, poručio je prije dvadesetak godina tada 14-godišnji Lionel Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona 21. stoljeća bila bi nezamisliva bez Lionela Messija, kako god na kraju završila priča Messija u Kataloniji jasno je kako je Argentinac ispisao svjetle stranice povijesti kluba s Nou Campa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.