(VIDEO) Rijeka odradila trening – Kek najavio: Oni moraju, mi možemo

Foto: fah

Nogometaši Rijeke odradili su sinoć trening na San Siru uoči današnjeg dvoboja s Milanom u sklopu drugog kola Europske lige te su održali zadnje druženje s novinarima uoči utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz od AEK-a u prvom kolu znači da bi barem bod u Milanu dobrodošao, no Riječani su svjesni snage suparnika.

Prijenos utakmice pratite od 21 sat na Drugom programu i na našem portalu. Emisija uoči dvoboja počinje u 20:45.

Ovo je veliki izazov za moju ekipu. Utakmica na ovom nivou traži koncentraciju i kvalitetan ulazak u utakmicu, uz saznanje da je Milan već u prvom kolu pokazao kvalitetu favorita. Moramo razmišljati o svojoj igri. Svaka utakmica ima svoje značenje. Bilo je već velikih utakmica, teško je klasificirati koja je najvažnija, meni je svaka sljedeća najvažnija. Bitan je moment kad izađeš na San Siro. Ako već danas ne vjeruješ u svoju kvalitetu, da možeš sa pasom doći do njihovog gola, onda moržeš doći u velike probleme. Igrači imaju dovoljno informacija o pojedincima i ekipi. Kako će neki pojedinci reagirati u tom momentu, to je teško predvidjeti, ali to je baš kvaliteta svakog pojedinca da odgovori na zahtjeve koje nosi europski nogomet, rekao je trener Rijeke Matjaž Kek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao sam i prije ždrijeba da ova grupa inspirira, da je interesantna, gdje je Milan apsolutni favorit, AEK se pokazao izuzetno kvalitetnim, bečka Austria… I protivnici i i putovanja, jednostavno za uživanje u nogometu, za pokazati u jednom momentu koliko si spreman, i pojedinačnu kvalitetu i kvalitetu momčadi. Ne vidim problem u tome što smo u prvom kolu izgubili kod kuće od AEK-a, svaku utakmicu treba uzeti kao poseban motiv, da vidiš gdje si u tom svom radu i nekoj želji, da bi možda u jednom momentu igrao u nekoj još kvalitetnijoj ligi i kvalitetnijoj ekipi. Sutra je ejdna dobar test, a ne utakmica opterećenja, jer pritisak je prije svega na Milanu, oni moraju, a mi možemo. Vidjet ćemo kako će ekipa i pojedinci reagirati. Snaga Rijeke uvijek je bio kolektiv, u kolektivu su isplivali pojedinci, to je moja velika poruka igračima, zaključio je Kek, prenosi HRT.

To što smo tu znači da smo u prošloj sezoni napravili nešto jako veliko i da imamo mogućnost igrati protiv ekipe poput Milana. Svi znamo kakva je to momčad, jedna europski velikna, koji je ove sezone puno uložio, puno se pjačao, momčad s izuzetno dobrim pojedincima. Njihov cilj sigurno je u svakom natjecanju biti prvi. Što se nas tiče, moramo biti maksimalno koncentrirani u svakoj sekundi, jer takva momčad te kazni za svaku greškicu. Igramo protiv njih, to ne znači da smo došli tu na izlet, da smo došli samo odigrati. Moramo pokazati još jednom taj naš karakter, pokazati se u dobrom svijetlu, pokušati ostvariti dobar rezultat, ali najbitnije je odigrati dobru utakmicu, rekao je Filip Bradarić.

Vezni red im je među najjačima u momčadi, imaju tri-četiri jako dobra pojedinca, koji puno znaju, ali i puno trče, rekao je o suparniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.