(VIDEO) Ruski huligani već sad prijete svima koji dolaze na Svjetsko prvenstvo: “Netko se drogira, netko puši, netko pije, a mi se tučemo”

Foto: snimka zaslona

Scene užasa iz Marseillea prošlog ljeta u kojem je 200-njak ruskih huligana teroriziralo tisuće engleskih navijača mogle bi biti još i gore na Svjetskom prvenstvu u Rusiji .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u dokumentarcu koji su novinari BBC-a snimali u Rusiji razgovarali su s vođama ruskih huligana, koji se prijete svima, a najviše Englezima, uoči SP-a sljedeće godine.

“Evo jedan besplatan savjet svima koji namjeravaju doći u Rusiju. Pročitajte malo povijest naše zemlje. Rusija je u ratu svakih 100 godina. Mi smo rođeni ratnici, to nam je u krvi. Ako dođete s idejom da se ovdje dokazujete, nemate nikakvih izgleda”, rekao je jedan od maskiranih huligana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je situacija loša govori činjenica da odrađuju ozbiljne fizičke pripreme. Tako treniraju u teretanama, a sve kako bi što “spremniji” dočekali Svjetsko prvenstvo.

“Netko se drogira, netko puši, netko pije, a mi se tučemo. Ne vidim u tome ništa loše. Imamo samo jedno pravilo – nemoj ubiti čovjeka. Tuci ga dok je priseban, čak i ako je na podu. Svi se vesele Svjetskom prvenstvu. Za neke je to festival nogometa, ali za sve će biti festival nasilja”, kaže drugi Rus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.