(VIDEO) Sjajna asistencija Dejana Lovrena u ludom derbiju na Anfieldu

Foto: Snimka zaslona

U srijedu je na Anfieldu održan jedan od najvećih derbija engleskog nogometa, ili je to barem na papiru trebao biti. Naime, Liverpool je slavio superiorno protiv Evertona 5:2 te tako još jednom potvrdio da je Pep Guardiola, menadžer aktualnog prvaka, Manchester Cityja, u pravu kada se predao uz riječi kako je prednost Liverpoola u ovom trenutku na ljestvici prevelika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvak Europe nezaustavljivo krči put prema naslovu engleskog prvaka, prvi poslije 1990. godine.  Momčad njemačkog trenera Jurgena Kloppa upisala je 14. pobjedu uz tek jedan remi te sada ima čak 11 bodova više od aktualnog engleskog prvaka Mnchester Cityja, koji je pao na treću poziciju uoči gostovanja na Maksimiru idućeg tjedna.

Sjajna utakmica na Anfieldu ipak je imala svoje bolje i lošije poluvrijeme, naime, u prvom dijelu  postignuto je čak šest golova, u nastavku utakmice vidjeli smo tek jedan gol i to onaj u sudačkoj nadoknadi.  Liverpool je, podsjetimo, poveo već u šestoj minuti susreta pogotkom Divocka Origija na asistenciju Sadia Manea, u 17. minuti na 2:0 povisio je sjajni švicarski reprezentativac Xherdan Shaqiri, nadu, kakvu takvu, Evertonu je donio Michael Keane u 21. minuti, nakon toga uslijedila su još dva pogotka domače momčadi, strijelci su ponovo bili Origi (31) i Mane (45). Kod pogotka Origija asistirao je hrvatski reprezentativac, Dejan Lovren, koji ponovno odlično igra u dresu Liverpoola. Dejan je odigrao svih devedeset minuta ovog derbija.

Naime, Lovren je poslao dugu loptu iza leđa stopera gostujuće momčadi, sjajni Origi je pogodio za 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, imao je Lovren i jednu pogrešku kod pogotka Evertona, naime, sjajno prvo poluvrijeme je u trećoj minuti sudačke nadoknade zaključio Richarlison i to poslije vrlo loše reakcije hrvatskog stopera. Naime, Lovren je ”zaboravio” svog igrača, koji je zabio za 4:2, međutim, više protiv Liverpoola nisu imali šanse za povratak.

U drugom dijelu, kako smo već spomenuli, nije bilo golova sve do završnice kada je za konačnih 5:2 zabio Wijnaldum.

Podsjetimo, momčad Evertona već 20 godina nije uspjela pobijediti na Anfieldu, a u posljednjih dvadeset godina Liverpool nije izgubio od velikog gradskog rivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Video pogledajte O V D J E!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.