(FOTO, VIDEO) Spektakl u Parizu: Milijun navijača na Elizejskim poljanama dočekalo svjetske prvake

Foto: Twitter

Stotine tisuća navijača francuske nogometne reprezentacije pozdravilo je nove svjetske prvake na Elizejskim poljanama u ponedjeljak dan nakon njihova dolaska iz Moskve gdje su u finalu sa 4-2 svladali Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nekim procjenama na dočeku se okupilo možda i milijun ljudi, a na svečanom prijemu u predsjedničkoj palači bilo je 3,000 uzvanika.

“Mi smo prvaci, mi smo prvaci!”, orilo se duž “najljepše avenije na svijetu” kako Francuzi vole zvati Elizejske poljane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitavu rutu kojom je prošao panoramski autobus koji je vozio nove svjetske prvake čuvalo je 2,000 policajaca i 400 redara, a ona je bila označena ogradom kako bi se autobus mogao nesmetano kretati.

Predsjednik Macron odlikovat će nogometaše najvišim francuskim odličjem, ordenom Legije časti. Točan datum uručenja ordena još nije poznat, a odluku je donio predsjednik. Istim su odličjem 1998. nagrađeni i tadašnji prvaci Svjetskoga nogometnog prvenstva, Francuzi, među kojima je bio aktualni izbornik francuske nogometne reprezentacije Didier Deschamps.

Orden francuskoga nacionalnog reda dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama kao priznanje za vojne ili civilne zasluge bez obzira na porijeklo, vjersku pripadnost ili mjesto rođenja (domovinu) primatelja u skladu s idejama Francuske revolucije pod uvjetom da je kandidat za odlikovanje privržen temeljnim idejama Francuske revolucije, a to su sloboda, jednakost i bratstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.