(VIDEO) Traži li Novak Đoković alibi i nakon poraza od Marina Čilića? ‘Tenis mi više nije sve u životu’

Foto: Twitter

Od najboljeg tenisača svijeta, Novaka Đokovića, navikli smo na puno toga, na sjajan tenis, lakoću pobjeđivanja, ali i na jednako tako brojne teatralne ispade. Nerijetko kada bi gubio srpski tenisač tražio bi teatralni alibi ili bi pokušao pronaći alibi na način da sam sebe uvjeri, a onda što je i najvažnije one druge, kako zapravo on ne traži opravdanje nego tek konstatira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom trenutku izgledalo je da Đoković zapravo ne smije izgubiti, a ako i izgubi onda je izgubio jer nije bio spreman, inače je to, kako su pomalo nepravedno okarakterizirali hrvatski mediji, senzacija. Ako je dosad Đokovića pobjeđivao Federer, ako je to isto pošlo za rukom Del Potru, Nadalu, Berdychu, Murrayju…, zašto bi onda pobjeda Čilića bila senzacija? Samo zato jer u 14 mečeva prije ovog 15. u Parizu hrvatski tenisač nije uspio slaviti protiv Noleta? Novinari bi morali znati da ništa u sportu nije stalno, osim promjene.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Nakon Čilićeve pobjede Đoković je imao svoj tradicionalni pledoaje, to se jedino očito ne mijenja. Naime, Nole, kako ga zovu u Srbiji, je konstatirao da mu tenis više i nije najvažnija stvar na svijetu. Dakako, moguće, pa čak i vjerojatno budući sa se prvi svjetski tenisač oženio, međutim, ipak još uvijek igra, a kad igra ne bi igrao da nije spreman. Zar ne?

Nedostajala je kvaliteta u mom tenisu, Marin je bio bolji zasluženo je pobijedio. Imao sam trenutaka tijekom meča kada sam igrao dobro, međutim, bilo je puno oscilacija zbog nedostatka psihološke svježine u bitnim trenucima. To je posljedica posljednjih nekoliko godina igranja na vrhunskoj razini, koja mi je pružala zadovoljstvo, ali me je i iscrpila. Kontinuitet igre više nije tu i ja sam svjestan toga…”, rekao je Novak Đoković, koji mi mogao vrlo skoro ostati bez prvog mjesta na ATP ljestvici, koje bi mogao preuzeti Britanac Andy Murray.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada sam u ovoj privilegiranoj poziciji na broju jedan svjestan sam da drugi igrači provode puno vremena kako bi analizirali moju igru te način kako me pobijediti. To je nezahvalna pozicija za mene jer su svi drugi motivirani. Gledam naprijed, ono što se dogodilo moram prihvatiti i iz poraza izvući pouke”, tvrdi Đoković, nakon čega je nastavio: “I dalje sam na touru, igram tenis, imam aspiracije za najviše visine tenisa, ima puno stvari koje bi još ja htio postići, no, svjestan sam isto tako da to neću moći ako u mojoj igri nema kvalitete, ako nemam psihičku svježinu. Uvjeren sam sa će biti bolje“, poručio je Novak Đoković nakon poraza od Marina Čilića.

Đoković se na kraju malo okrenuo prioritetima u životu te je rekao da su mu danas prioriteti ipak nešto drugačiji nego što su to bili ranije.

Prioriteti? Postoji razlika između životnih i teniskih ciljeva. Tenis mi nije sve u životu, prioritet mi je da sam sretan, da imam mir, da sam ispunjen radošću, srećom i ljubavlju najbližih. Nakon toga ide tenis, koji sačinjava veći dio mog života, nešto što me veseli i dokle god imam inspiraciju igrati tenis bit ću tu gdje jesam“, zaključio je još uvijek prvi tenisač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.