(VIDEO) Zlatko Dalić: ‘Imao sam teških trenutaka, ali uvijek sam se uz pomoć dragog Boga i vjere uspio izvući i biti ono što sam danas’

Foto: snimka zaslona

Izbornik Zlatko Dalić gostovao je u emisiji “More milosrđa” na Laudato TV.

“Ja sam rođen na Brini u Livnu i moji prvi susjedi su fratri franjevačkog samostana Gorica. Moje cijelo djetinjstvo bilo je vezano uz crkvu i moja mama me cijelo moje djetinjstvo učila i savjetovala da živim u vjeri. Zajedno sa svojim prijateljima sam ministrirao u crkvi gotovo svakodnevno i to je taj period života koji je na mene ostavio velikog traga i utjecao na mene da budem ono što jesam danas. I zaista, od svoje kuće, obitelji i kraja ponio sam samo dobre stvari”, rekao je Dalić i nastavio o prvim iskušenjima kada je kao 15-godišnjak došao u Split igrati nogomet.

“Vjerovao sam u sebe, u svoj rad i nosila me ambicija da nešto napravim. Kad se osvrnem na svoju prošlost, bilo je teških trenutaka, no uvijek sam se uz pomoć dragog Boga i vjere uspio izvući i biti ono što sam danas”, ispričao je.

Govorio je i o reprezentaciji.

“Ja sam shvatio da moramo poraditi na zajedništvu. Reprezentacija je jedna grupa koja ima isti cilj, koja će vjerovati, koja će imati međusobno povjerenje, da jedni druge podržavamo u teškim trenucima i da jednostavno nema odustajanja. Mi smo puno radili na tome i svakog dana to je išlo je sve bolje i bolje. Pogotovo nakon utakmica i pobjeda, to zajedništvo je bilo sve veće i jače i postali smo nepobjedivi. Jer kada se jedna grupa ujedini, napravi jedan cilj, jednu borbu, daje sve od sebe u svakom trenutku, a zna da iza sebe ima podršku – to je najvažnije. Nisam ja te dečke učio da igraju nogomet jer bi tu pogriješio. Radili smo na zajedništvu, na timu, organizaciji i jednom velikom povjerenju. To je bilo najvažnije”, pojasnio je.

“U našoj Hrvatskoj riječ poniznost nije baš najpopularnija i najpoželjnija jer ja kao roditelj i svi drugi govorimo svojoj djeci “nemoj da vas netko ponizi, da vas netko obezvrijedi”. A zapravo, biti ponizan ne znači da si ti loš, da nisi kvalitetan, dobar, spreman… Baš suprotno. Samo ti to ne pokazuješ, ne galamiš na sva zvona, ne hvališ sebe. Lijepo se kaže da Bog daje milost poniznima, a oholima to ne daje jer ako si ti ohol precjenjuješ sebe, a podcjenjuješ druge. Ja sam baš to htio: da ne podcjenjujemo protivnika. Tako smo nastavili, bili smo skromni i normalni”, ispričao je.

“Kad pogledam unatrag, moram biti zahvalan na svemu što sam napravio do sada. Zahvalan prvo našim nogometašima koji su napravili to što su napravili u Rusiji, mene digli kao trenera, dali mi da budem drugi u svijetu”, zaključio je, piše Laudato.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr