(VIDEO) Zoran Mamić: ‘Pišu da sam lopov i kriminalac, šalju slike iz sudnice… teško ću nastaviti karijeru u Europi’

Foto: snimka zaslona

Igor Štimac ugostio je Zorana Mamića u emisiji Večernji pressing.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što kaže na očekivanja od hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu?

“Zbog rezultata iz ’98. ostavljena je velika hipoteka, po mojem mišljenju to je naš najveći nogometni doseg. Tada nismo imali pritisak velikog rezultata, bili smo opušteniji. Mislim da smo tada bili bolja grupa, bolja nego u ostalim reprezentacijama nakon toga. To je potrebno na takvim natjecanjima, jer nema previše treninga i nema toliko druženja. Tada smo mi, igrači, bili kao obitelj. Danas je to malo drukčije. I atmosfera oko reprezentacije bila je fantastična, cijela država bila je uz nju, a danas imamo mnogo nesređenih situacija oko nogometa, što nije dobro. Reprezentacija bi trebala biti iznad svega”, rekao je Mamić.

Što kaže na Dinamo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Kad se jako naljutim na Zdravka kažem mu da nema pojma o nogometu. Kažem mu da je Dinamo bio u “ligi za bedaka” prije nego što sam ja došao, a mojim odlaskom izgubio je prvenstvo. Zdravko i ja bili smo dobar tandem, a mojim odlaskom izgubio je suradnika. Ja sam bio sportski direktor koji je 24 sata živio u klubu. Zvao me noću, bilo je tu svađa “glupane, kako možeš spavati”… ”

Što će biti dalje?

“Uz ove probleme koji nas prate nas kao obitelj, moja želja da odem u Europu teško je ostvariva. Dok taj proces traje, bit će vrlo teško. Imao sam neugodnih pitanja na koje sam odgovarao i ništa nisam krio. U Al Ain došlo je 50-ak e-mailova iz naše lijepe domovine u kojima se govori “kriminalac, lopov” u pokušaju mojeg sprečavanja. Netko “dobronamjeran” šalje moje fotografije iz sudnice pa možete misliti što bi bilo u Europi. Koja su to podmetanja i igre… Teško će biti dok se taj proces ne završi. Meni je samo želja da sud donese odluku prema onome što se odvijalo na sudu i prema onome što su vidjeli. Nadam se samo da su bili pažljivi slušači na raspravama, da su pažljivo slušali svjedoke kojih je bilo 90 i nešto i ni jedan nije rekao lošu riječ o nama. Dokumentacija je čista i ne očekujem ništa drugo osim dobrih vijesti”, jasan je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.