Vijest o prelasku Nike Kovača u Bayern munjevito prostrujila Hrvatskom: ‘Nije osvajao naslove, ali radi odličan posao’

Foto: fah

Kao munjom vođena Njemačkom i Hrvatskom prostrujila je vijest koju je objavio njemački Sport Bilid, a koja govori kako će novi trener jednog od najboljih europskih klubova biti bivši hrvatski izbornik Niko Kovač.  Naime, hrvatski trener zamijenit će na kraju sezone uspješnog Juppa Heynckesa. Uspješnog iz više razloga, spomenimo samo dva, Bayern je u polufinalu Lige prvaka, njemački naslov je Bavarcima je ponovno u džepu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Sport Bilid objavio vijest o prelasku Kovača iz Eintrachta u Bayern objasnili su i razloge zašto su se odlučili na hrvatskog stručnjaka.

“Kovač nema trenerskog iskustva u Ligi prvaka, nije osvajao ni naslove, ali s Eintrachtom radi izvrstan posao”, napisao je stručnjak Bilda Matthias Brügelmann, koji je nadalje obrazložio zašto će jedan od najboljih europskih klubova riskirati sa bivšim kapetanom hrvatske reprezentacije.

‘Šefovima u Bayernu posebno se sviđa što je Kovač bivši igrač kluba i tako se sjajno uklapa u klupsku strategiju. Bayernov odgovor na milijune šeika iz Manchester Cityja i PSG-a zove se – Mia sanm mia. U tu strategiju se uklapa Hasan Salihamidžić kao sportski direktor, a uklapaju se i novi ugovori za Riberyja i Robbena. Tako će se uklopiti i Kovač. Navijačima se to jako sviđa, a Liga prvaka je pokazala da šeikovi milijuni ne mogu kupiti naslov, ” tvrdi Brügelmann.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju Bilda vodeći njemački klub bi Eintrachtu iz Frankfurta na ime odštete trebao isplatiti 2.2 milijuna eura odštete. Vijest o angažmanu Nike Kovača Bayern bi trebao potvrditi do kraja ovog mjeseca.  Sasvim sigurno veliko je to priznanje kako prije svega osobno za Kovača tako i za hrvatski nogomet.  Kovač nije bio dobar nekima na klupi hrvatske reprezentacije, ali je zato dobar za klupu jednog od najboljih europskih klubova svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.