Vlašić: izgleda da je ovo pravi put

Dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić pobijedila je na “Sainsbury’s Anniversary Games” u Londonu s preskočena da metra čime je izjednačila svoj najbolji rezultat sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlašić je u Londonu sve visine (1,84, 1,90, 1,93, 1,96, 1,98, 2,00m) preskakala iz prvog pokušaja, a zatim je podigla letvicu na 2,02m, no niti jedan od tri pokušaja na toj visini nije bio uspješan. Drugo je mejsto s rezultatom 1,96m zauzela Španjolka Ruth Beitia, a treće Amerikanka Chaunte Lowe sa 1,93m.

Bio je to, inače, već 164. skok Vlašić preko dva metra, a tu visinu preskakala je na 105 natjecanja.

“Jako sam sretna što sam prvi dio sezone zaključila skokom preko dva metra. Posebice zato jer sam sve visine skakala iz prvog pokušaja, što daje naslutiti određeni iskorak u tehničkom smislu. Inače sam danas bila malo sigurnija, što se pokazalo na svakoj visini. Osjećam da ni tih 2,02m nije bilo nedostižno. Izgleda da je ovo pravi put”, rekla je Vlašić nakon londonskog nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je to posljednje natjecanje za Vlašić prije Europskog prvenstva u Zurichu (12-17. kolovoza), a u Londonu je nastavila niz pobjeda koji je započela na mitingu “Dijamantne lige” u Parizu prije 15 dana, a nastavila u Glasgowu prošle subote.

Ovakvim ishodom zadnjeg natjecanja uoči Europskog prvenstva vrlo je zadovoljan i Blankin otac i trener, Joško Vlašić.

“To je bio savršen prvi dio sezone! Sve što smo planirali, napravili smo. Ovih 2,00m, 2,00m iz Pariza pa 1,98m iz Osla… Sve su to rezultati vrlo visoke vrijednosti. Kad je i skakala manje, u pitanju su bili neki drugi razlozi, velika hladnoća u Sollentuni, primjerice. Da i ne govorim da se Blanka tim skokovima preko dva metra još malo približila onom rekordu Stefke Kostadinove, koja je 197 puta išla preko dva metra. Sve je to za Blanku vrlo poticajno i s optimizmom gledam prema nastavku sezone”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.