Vlatka Kiuk ispala u osmini finala na SP-u u karateu

snimka zaslona

Hrvatska karatistica Vlatka Kiuk prošla je dvije prepreke i izgubila u osmini finala SP-a u karateu u Linzu u pojedinačnom nadmetanju u katama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiuk je u prve dvije izvedbe svladala Ruskinju Anastaziju Rumiantsevu i Novozelanđanku Alexandru Anacan istim rezultatom (4-1) da bi u nastavku maksimalnim rezultatom (5-0) ispala od Francuskinje Alexandre Ferracci.

“Bilo mi je najvažnije da dobro izvedem kate jer na ništa drugo ne mogu utjecati. U tom dijelu sam zadovoljna i u tom pravcu želim nastaviti raditi na svakom natjecanju”, istaknula je Vlatka Kiuk, naglasivši kako bi ipak bilo znatno bolje da je došla barem do idućeg kola i kvalitetne španjolske predstavnice.

Tomislav Stolar, član brončane ekipe s prošlog EP-a, prvi put je nastupio u završnici Svjetskog i izborio jednu pobjedu. Uspješan je bio protiv domaćeg natjecatelja Alpera Degera s 5-0, ali je ipak neočekivano izgubio sljedeći dvoboj protiv Belgijanca Amedea Alessandra di Giovannija (5-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam bio miran u glavi, nisam bio miran u ritmu. Ždrijeb je bio super, sve je bilo otvoreno, a nisam to iskoristio. Da sam bar došao do Japanca koji bi kasnije vjerojatno ušao u finale”, samokritičan je bio Tomislav Stolar.

oslijepodne nastupaju naši predstavnici po kategorijama u borbama (Enes Garibović, Ante Mrvičić, Andjelo Kvesić, Ivana Bebek, Maša Vidić), a drugi put u povijesti SP-a i službeno će se natjecati sportaši s invaliditetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.