Pet hrvatskih karatistica i jedan karatist na Europskim igrama

Budimpešta/Zagreb, 09.05.2013 - Hrvatska reprezentativka Ivona Tubiæ izborila je susret za bronèanu medalju u kategoriji do 68 kg prvog dana Europskog prvenstva u karateu što se održava u Budimpešti. Arhivska fotografija, ilustracija. foto FaH/ Damir SENÈAR /ds

Pet hrvatskih karatistica i jedna hrvatski karatist našli su se na popisu sudionika inauguralnih Europskih igara kojima će u lipnju ove godine domaćin biti Baku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na programu Europskih igara bit će borbe u pet težinskih kategorija i kod muškaraca i kod žena, a osam će se karatistica i osam karatista boriti za pojedinačne medalje u katama. U svakoj težinskoj kategoriji je po osam natjecatelja i svaka je država mogla dati samo jednog predstavnika.

Danil Domdjoni u kategoriji do 67 kg jedini je od hrvatskih boraca koji je izborio pravo nastupa u Bakuu, dok je to pravo steklo čak pet hrvatskih karatistica: Vlatka Kiuk u katama, Monika Berulec do 50 kg, Jelena Kovačević do 55 kg, Ana Lenard do 61 kg i Maša Martinović iznad 68 kg. Jedina kategorija u kojoj na popisu nema hrvatske predstavnice je ona do 68 kg.

Karate je jedan od prvih športova u kojima će se dijeliti medalje na prvim Europskim igrama. Natjecanja će trajati samo dva dana, 12. i 13. lipnja, a Igre će biti otvorene 11. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.