Vrijeme je da se Real Luke Modrića probudi: El Clasico karijere kapetana hrvatske reprezentacije?

Foto: fah

Ovog vikenda, točnije u nedjelju 28. listopada, na rasporedu je veliki derbi europskog i najveći derbi španjolskog nogometa. Naime, od 16. 15 sati na Nou Campu snage će odmjeriti dva europska nogometna diva, Barcelona i Real.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za nas Hrvate posebno je zanimljiva činjenica da bi baš hrvatski reprezentativci mogli biti u naslovnim ulogama, s jedne strane u dresu Barcelone Ivan Rakitić, s druge strane kraljevski klub predvodit će kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i najbolji igrač Svjetskog prvenstva Luka Modrić, inače favorit i za osvajanje Zlatne lopte na kraju tekuće godine.

S obzirom kako nakon 11 godina na terenu neće biti niti jednog od dvojice najvećih igrača spomenuta dva kluba na početku 21. stoljeća, Lionela Messija i Cristiana Ronalda mnogi očekuju da Hrvati preuzmu glavne uloge, a posebno to očekuju navijači Reala od Modrića.  Podsjetimo, posljednji El Clasico bez Messija i Ronalda igran je sad već davne 2007.godine, bio je prosinac i bilo je predbožićno vrijeme.  Messi je otpao zbog ozljede zadobivene na utakmici protiv Seville, dok je Cristiano Ronalda napustio Real i pojačao redove talijanskog Juventusa. Naravno, u Italiji slavni Portugalac briljira u tandemu s hrvatskim napadačem Mariom Mandžukićem.

Odlaskom Ronalda iz Madrida uloga Luke Modrića u Realu postala je još značajnija, naime, kapetan Vatrenih postao je lider sadašnje generacije Reala, Nažalost, kraljevski klub u posljednje vrijeme ne briljira, Barcelona drži vrh Primere te bi novi poraz kraljeve udaljio od pokušaja da vrate naslov u svoje dvorište. Modrić će biti u fokusu zanimanja brojnih novinara na Nou Campu, tim prije što se radi o igraču koji je nedavno proglašen najboljim nogometašem Europe i svijeta, a kako smo rekli favorit je i za Zlatnu loptu, koju dodjeljuje France Football.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Računica je vrlo jednostavna, ako će Real i dalje tonuti, igrati loše, šanse Luke Modrića za osvajanje Zlatne lopte bit će sve manje. Uz Luku u izboru su još 29 igrača, među kandidatima su i Mario Mandžukić te Ivan Rakitić, no, njihove šanse, barem ove godine, nisu velike.

Vrijeme je da se Real s Lukom ili Lukin Real napokon probudi. Brojni će novinari biti usredotočeni na El Clasico, a njih 176 iz cijelog svijeta na kraju će i glasovati za igrače koji su kandidati za Zlatnu loptu. Ako bi primjerice  Modrić bio proglašen najboljim igračem El Clasica to bi daleko odjeknulo i njegove bi šanse za osvajanje Zlatne lopte ponovno naglo skočile, slično rezoniraju i španjolski mediji.

Podsjetimo, Luki Modriću će ovo biti 17. El Clasico u karijeri, a posljednjih desetak godina Zlatnu loptu su osvajali jedino Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, obojica po pet puta, s druge strane, reprezentativci Francuske, inače svjetskog prvaka iz Rusije, preko svih dostupnih medija, u svakoj mogućoj prilici, lobiraju kao svjetski prvaci sami za sebe. Francuzi su, dakle, vrlo, vrlo glasni i svakim danom im akcije rastu, tim prije što su ”kupili” i naklonost medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je igrač francuske reprezentacije, Antoine Griezmann, koji je odigrao sjajan turnir u Rusiji, nedavno jasno poručio da bi netko od francuskih reprezentativaca trebao osvojiti Zlatnu loptu. ”Francuska je svjetski prvak i netko od francuskih igrača mora osvojiti nagradu”, kazao je Griezmann. Sve veći broj novinara slaže se s njim. Francuzi, naravno, imaju još velikih aduta,  tu su Paul Pogba, Hugo Lloris, Kylian Mbappé i N’Golo Kante.

Sve je ipak još uvijek u rukama, odnosno nogama, Luke Modrića. Ako će Luka biti pravi, a Real ga slijediti…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.