Vuelta a Espana: Poljski biciklist Rafal Majka prvi na Panderi, Nibali se približio Froomeu

Foto: fah

Poljak Rafal Majka (BORA) pobjednik je 14. etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke “Vuelta a Espana” vožene od Ecije do vrha uspona na Sierru de la Panderau u dužini od 175 kilometara, dok je Britanac Chris Froome (Sky) četvrtim mjesto zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka se početkom etape uspio ubaciti u bijeg od 10 vozača koji nisu konkurenti za ukupnu pobjedu, pa im je stoga peloton dopustio da stvore prednost od preko osam minuta, a Poljak je potom iskoristio svoje odlične penjačke sposobnosti i 10 kilometara prije cilja pojačao tempo, izdvojio se iz vodeće skupine i uspio se zadržati sam na čelu utrke.

Na cilj je Majka stigao sa 27 sekundi prednosti u odnosu na drugog Kolumbijca Miguela Angela Lopeza (Astana), odnosno 31 sekundom ispred trećeg Talijana NVincenza Nibalija (Bahrain) i četvrtog Froomea.

Tijekom uspona na Panderu, vrlo strmom usponu koji na dijelovima ima nagib i veći od 15 posto, vrlo su aktivni bili i favoriti za ukupnu pobjedu. Poglavito drugoplasirani Talijan Vincenzo Nibali koji je nekoliko puta pojačavao tempo, no niti jednom nije uspio ostvariti više od 10 sekundi prednosti u odnosu na Froomea. Na kraju je Froome i dostigao Nibalija pa su njih dvojica ciljem prošli u istom vremenu. Ipak, Nibali je zahvaljujući bonifikaciji smanjio zaostatak za Froomeom za četiri sekunde, pa sada Britanac ima 55 sekundi bolje vrijeme u ukupnom redoslijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treće mjesto preuzeo je Nizozemac Wilco Kelderman (Sunweb) sa 2:17 sekundi iza Froomea jer je Kolumbijac Esteban Chaves u 14. etapi izgubio 26 sekundi i stoga pao s treće na petu poziciju.

REZULTATI,
14. ETAPA:
1. Rafal Majka (Polj/BORA) 4:42:10
2. Miguel Angel Lopez (Kol/Astana) +27
3. Vincenzo Nibali (Ita/Bahrain) +31
4. Chris Froome (VB/Sky) +31
5. Ilnur Zakarin (Rus/Katjuša) +31
6. Wilco Kelderman (Niz/Sunweb) +31
7. Alberto Contador (Špa/Trek) +37
8. Wout Poels (Niz/Sky) +46
9. Esteban Chaves (Kol/Orica) +57
10. Fabio Aru (Ita/Astana) +1:03

UKUPNO:
1. Chris Froome (VB/Sky) 58:30:47
2. Vincenzo Nibali (Ita/Bahrain) +55
3. Wilco Kelderman (Niz/Sunweb) +2:17
4. Ilnur Zakarin (Rus/Katjuša) +2:25
5. Esteban Chaves (Kol/Orica) +2:39
6. Fabio Aru (Ita/Astana) +3:09
7. David De La Cruz (Špa/Quick-Step) +3:11
8. Alberto Contador (Špa/Trek) +3:19
9. Michael Woods (Kan/Cannondale) +3:23
10. Miguel Angel Lopez (Kol/Astana) +3:48

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.