Wales piše povijest, mogu li zaustaviti Belgiju?

Foto: Twitter

Wales večeras igra možda i najveću utakmicu u povijesti svog nogometa, Belgija je težak protivnik, no, Velšani su dosad na Euru nadmašili sva očekivanja. Čuda su uvijek moguća ako dovoljno čvrsto vjerujete u njih, nadaju se čudo Velšani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimanje za utakmicu u Walesu je, naravno, ogromno, tamošnji mediji najavljuju dolazak oko 100 000 navijača iako ni blizu ne može toliko stati na stadionu u Lilleu, gdje će se sudar četvrtfinala odigrati.

Utakmica između Walesa i favorizirane Belgije igra se večeras od 21 sat, u standardno vrijeme koje je predviđeno za sve četvrtfinale susrete. Radi se o drugoj utakmici četvrtfinala Europskog prvenstva, naime, sinoć je Portugal nakon dvosatne drame i jedanaesteraca izborio polufinale pobjedom protiv Poljske.

Navijači Walesa uzdaju se u fanatičnu borbenost svojih igrača te u moć koju ima njihov najbolji nogometaš i zvijezda Reala Gareth Bale, koji na ovom Euru igra sjajan nogomet te zabija jako puno golova. Naime, Bale je zabio 10 od 18 golova svoje reprezentacije u posljednje vrijeme. U slučaju da zabije Belgiji preuzeo bi prvo mjesto na ljestvici najboljih strijelaca Europskog prvenstva. Trenutno je Bale na tri gola iz četiri utakmice, izjednačen je s Francuzom Griezmannom,  Romelu Lukaku kod Belgije zabio je dva gola, baš kao i naš Ivan Perišić.

Podsjetimo, Wales je u grupnoj fazi bio bolji od Slovačke te Rusije, izgubili su od najvećeg razočarenja Eura, Engleske, dok su izbacili Sjevernu Irsku i izazvali pravu euforiju u svojoj zemlji. Mnogi vjeruju kako je ova generacija, predvođena Baleom, u stanju napraviti i korak dalje.  Pomalo euforija s Walesom podsjeća na čudu koje je priredio Island kada su eliminirali najveće razočarenje Eura, navodno jaku Englesku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija je u natjecanje krenula porazom protiv Italije, no, onda su se pribrali i kako je prvenstvo odmicalo igrali sve bolje. U posljednje četiri godine Wales i Belgija igrali su četiri puta u kvalifikacijama za velika natjecanja. Zanimljivo da je sve zapravo izjednačeno, Belgija i Wales imaju po jednu pobjedu, dok su dvije utakmice završile neodlučeno. Iz navedenog bi se moglo zaključiti da se radi o dva posve ravnopravna protivnika.

Međutim, u ovom trenutku Belgija ima jednu od najjačih reprezentacija svijeta, o čemu svjedoči i FIFA-ina ljestvica. Nalaze se na 2. mjestu te su veliki favoriti ne samo protiv Walesa već i glavni favoriti za finale.

Belgija je veliki favorit, no, ovo nas je Europsko prvenstvo naučilo lekciju – favoriti ne pobjeđuju uvijek, naprotiv.  Kofere su spakirali Španjolci, Englezi, Hrvati…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.