Wimledon: Swiatek u dva seta zaustavila Martić

Foto: fah

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u 4. kolo Wimbledona, u susretu 3. kola previsoka prepreka bila je prva igračica svijeta Poljakinja Iga Swiatek sa 6-2, 7-5 nakon sat i 42 minute igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U oba seta Martić je prva stizala do “break-lopti”, no nije ih uspjela iskoristiti, a samim time niti unijeti neizvjesnost u susret. Posebno Martić može žaliti za tri prilike u drugom gemu dvoboja, na dvije je pokušala poentirati, ali njezini udarci su bili malo predugački. Odmah u sljedećoj igri Martić je izgubila servis, pa napravila “break” za 2-2, ali potom još jednom pokleknula na svom početnom udarcu za 2-3. Nesigurna igra na svom servisu za Martić se nastavila i kod zaostatka 2-4 kada je treći put zaredom izgubila servis.

Početkom drugog seta Martić se stabilizirala na svom početkom udarcu, a kod vodstva 2-1 stigla i do prilike za “break” koju nije uspjela realizirati. Kada je kod rezultata 3-3 Martić izgubila servis bez osvojenog poena činilo se kako je dvoboj riješen. Pogotovo kada je kod vodstva Swiatek od 5-3 Poljakinja stigla i do meč-lopte na servis Martić. Splićanka je ipak izvukla taj gem, a onda i vratila izgubljeni servis ostavivši Swiatek bez osvojenog poena u gemu u kojem je prvi put servirala za meč.

Mogla je Martić povesti i sa 6-5 u drugom setu jer je na svom servisu stigla do 40-0. U sljedećem poenu glavni je sudac procijenio kako je servis Martić bio dobar i već joj dodijelio gem, ali Swiatek je zatražila provjeru kojom je ustanovljeno da je sudac pogriješio. Martić je zatim napravila dvostruku servis pogrešku, a onda je Swiatek zaredala s odličnim reternima kojima je preokrenula gem i zatim nije pro

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.