WTA Taškent: Vekić na korak do naslova

Osječanka Donna Vekić probila se do finala WTA turnira u Taškentu pobijedivši u polufinalu Ruskinju Jevgeniju Rodinu sa 7-5, 6-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska tenisačica mogla je ostvariti i uvjerljiviju pobjedu protiv 97. igračice s pojedinačne WTA ljestvice, ali je u prvom setu dvaput propuštala break prednosti (3-1, 4-2). Ipak, u 12. gemu je uspjela iskoristiti treću set-loptu i još jednim breakom stvoriti početnu prednost.

Ono što je propustila napraviti u prvom, Vekić je učinila u drugom setu u kojem je od rezultata 1-1 nanizala pet gemova i za 79 minuta po drugi put u karijeri izborila mjesto u finalu Taškent Opena. Vekić je u glavnom gradu Uzbekistana 2012. igrala u svom prvom WTA finalu, ali je izgubila meč za naslov od Rumunjke Irina-Camelije Begu.

Vekić će u svom drugom pokušaju osvajanja pobjedničkog trofeja na Taškent Openu za suparnicu imati 20-godišnju Japanku Nao Hibino koja je sa 6-3, 6-4 svladala Srpkinju Bojanu Jovanovski. Hibino se prvi put probila do finala na WTA turnirima, dok će za Vekić to biti četvrto finale, a prvo nakon što je prošle godine u Kuala Lumpuru osvojila svoj jedini naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subotnje finale započet će u 10 sati po hrvatskom vremenu, a bit će to prvi međusobni dvoboj 19-godišnje Osječanke protiv Japanke koja se trenutno nalazi na 117. mjestu pojedinačne WTA ljestvice.

WTA Taškent – polufinale:

DONNA VEKIĆ (HRV) – Jevgenija Rodina (Rus) 7-5, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nao Hibino (Jap) – Bojana Jovanovski (Srb) 6-3, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.