WTA Tokio: Sjajna Fett za polufinale protiv Kineskinje Wang

Foto: Tatiana, wikimedia commons

Hrvatska tenisačica Jana Fett će u četvrtfinalu teniskog WTA turnira u Tokiju igrati protiv Kineskinje Qiang Wang koja je u drugom kolu sa 6-2, 6-3 pobijedila Japanku Kurumi Naru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fett je plasman u čevrtfinale osigurala pobjedom od 6-0, 6-3 nad Slovakinjom Janom Čepelovom (WTA-94.).

U meču koji je trajao nešto više od sat vremena Fett je servirala pet aseva, osvojila je više poena na prvom servisu od Slovakinje (79 posto – 44 posto), samo je jednom izgubila svoj servis, a suparnici ga je uzela pet puta. Mlada Vrbovčanka je osvojila ukupno 67 posto poena, dok je Čepelova osvojila svega 33 posto.

Ovo je bio prvi međusobni susret između Fett, koja je 123. tenisačica svijeta, i Čepelove, 94. na WTA ljestvici. U trećem kolu Fett će igrati protiv bolje iz ogleda između Kineskinje Qiang Wang (WTA-57.) i Japanke Kurumu Nara (WTA-108).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman u drugo kolo ovog turnira Fett je osigurala pobjedom nad prvom nositeljicom Francuskinjom Kristinom Mladenović (WTA-15.). Najbolji dosadašnji rezultat Fett u karijeri je polufinale WTA turnira u Hobartu u siječnju ove godine.

Ovo će biti prvi međusobni ogled između 20-godišnje hrvatske tenisačice, 123. na WTA ljestvici, i Kineskinje Wang, 57. tenisačice svijeta. Četvrfinalni susreti su na rasporedu u petak.

Fett je u prvom kolu ovog teniskog turnira svladala prvu nositeljicu i 15. tenisačicu svijeta Francuskinju Kristinu Mladenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.