Foto: Tatiana, wikimedia commons

Hrvatska tenisačica Jana Fett će u četvrtfinalu teniskog WTA turnira u Tokiju igrati protiv Kineskinje Qiang Wang koja je u drugom kolu sa 6-2, 6-3 pobijedila Japanku Kurumi Naru.

Fett je plasman u čevrtfinale osigurala pobjedom od 6-0, 6-3 nad Slovakinjom Janom Čepelovom (WTA-94.).

U meču koji je trajao nešto više od sat vremena Fett je servirala pet aseva, osvojila je više poena na prvom servisu od Slovakinje (79 posto – 44 posto), samo je jednom izgubila svoj servis, a suparnici ga je uzela pet puta. Mlada Vrbovčanka je osvojila ukupno 67 posto poena, dok je Čepelova osvojila svega 33 posto.

Ovo je bio prvi međusobni susret između Fett, koja je 123. tenisačica svijeta, i Čepelove, 94. na WTA ljestvici. U trećem kolu Fett će igrati protiv bolje iz ogleda između Kineskinje Qiang Wang (WTA-57.) i Japanke Kurumu Nara (WTA-108).

Plasman u drugo kolo ovog turnira Fett je osigurala pobjedom nad prvom nositeljicom Francuskinjom Kristinom Mladenović (WTA-15.). Najbolji dosadašnji rezultat Fett u karijeri je polufinale WTA turnira u Hobartu u siječnju ove godine.

Ovo će biti prvi međusobni ogled između 20-godišnje hrvatske tenisačice, 123. na WTA ljestvici, i Kineskinje Wang, 57. tenisačice svijeta. Četvrfinalni susreti su na rasporedu u petak.

Fett je u prvom kolu ovog teniskog turnira svladala prvu nositeljicu i 15. tenisačicu svijeta Francuskinju Kristinu Mladenović.

Izvor: Hina/mh