WTA Toronto: Naomi Osaka i Karolina Pliškova u borbi za ‘broj 1’

Foto: fah

Porazom Australke Ashleigh Barty u prvom nastup na WTA Premier 5 turniru u kanadskom Torontu otvoren je put prema smjeni na vrhu WTA ljestvice, a u igri za ‘broj 1’ su Japanka Naomi Osaka i Čehinja Karolina Pliškova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutačno je u prednosti Osaka, koja je do 3. kola u Torontu stigla nakon što joj je Njemica Tatjana Maria predala dvoboj 2. kola nakon što je Japanka osvojila prvi set sa 6-2. Pliškova je za plasman u 3. kolo svladala Amerikanku Alison Riske sa 6-4, 6-7 (4), 6-2.

Ne uspije li Čehinja doći najmanje do polufinala, Japanka će u ponedjeljak ponovno osvanuti na vrhu WTA ljestvice. No, dođe li Pliškova u polufinale, onda je Osaki potrebna i pobjeda nad Poljakinjom Igom Swiatek, kojom bi se plasirala u četvrtfinale.

Uspije li Pliškova ući u finale, a njezina suparnica u meču za naslov ne bude Osaka, tada će Čehinja ponovno nakon dvije godine ponovno zasjesti na čelno mjesto WTA ljestvice. U slučaju da se Pliškova i Osaka nađu u finalu Rogers Cupa, pobjednica turnira će, uz ček na 521.530 dolara i pobjednički trofej, osvojiti i tenisko prijestolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, u konkurenciji za naslov više nije hrvatska predstavnica Donna Vekić koju je u 2. kolu sa 7-6 (4), 6-3 nadigrala Ruskinja Svjetlana Kuznjecova. Osječanka je odlično započela dvoboj i povela sa 3-0, ali je prednost ‘breaka’ izgubila u petom gemu. Ruskinja je bolje odigrala ‘tie-break’ i stvorila značajnu prednost osvajanjem prvog seta. U drugoj dionici Kuznjecova je slomila otpor u šestom gemu, kad joj je treći put zaredom oduzela servis i povela sa 4-2 te u devetom gemu realizirala treću meč-loptu, nakon što je spasila tri prilike za ‘break’ koje je imala Vekić.

WTA Toronto – 2. kolo
Dajana Jastremska (Ukr) – Victoria Azarenka (Bje) 7-5, 7-5
Belinda Benčić (Švi/11) – Julia Goerges (Njem) 5-7, 6-3, 6-4
Elina Svitolina (Ukr/6) – Katerina Siniakova (Češ) 6-3, 3-6, 6-3
Karolina Pliškova (Češ/3) – Alison Riske (SAD) 6-4, 6-7 (4), 6-2
Anett Kontaveit (Est/16) – Carla Suarez (Špa) 7-5, 3-1, predaja
Bianca Andreescu (Kan) – Daria Kasatkina (Rus) 5-7, 6-2, 7-5
Jelena Ostapenko (Lat) – Anastasia Pavljučenkova (Rus) 6-2, 2-6, 6-4
Svjetlana Kuznjecova (Rus) – DONNA VEKIĆ (HRV) 7-6 (4), 6-3
Simona Halep (Rum/4) – Jennifer Brady (SAD) 4-6, 7-5, 7-6 (5)
Serena Williams (SAD/8) – Elise Mertens (Bel) 6-3, 6-3
Jekaterina Aleksandrova (Rus) – Shuai Zhang (Kin) 6-4, 6-3
Iga Swiatek (Polj) – Caroline Wozniacki (Dan/15) 1-6, 6-3, 6-4
Naomi Osaka (Jap/2) – Tatjana Maria (Njem) 6-2, predaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.