Sjajan meč i srušen rekord Wimbledona

epa07703650 Karolina Pliskova of the Czech Republic returns to compatriot Karolina Muchova in their fourth round match during the Wimbledon Championships at the All England Lawn Tennis Club, in London, Britain, 08 July 2019. EPA/WILL OLIVER EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES

Karolina Pliskova jučer je u polufinalu Wimbledona pobijedila Arynu Sabalenku sa 5:7, 6:4, 6:4 te će u finalu igrati s Australkom Ashleigh Barty. Pliskova je bila nekoć prva tenisačica svijeta, a uspjela je doći do pobjede iako su je mnogi otpisali te je tako postala četvrta češka tenisačica koja je igrala samu završnicu najvećeg teniskog turnira na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karolina je, kao i Aryna, odigrala jedan doista sjajan meč s puno odličnih poena, no ujedno je srušen i rekord Wimbledona po broju ostvarenih as servisa u ženskom tenisu na Wimbledonu. Sam meč je završen as servisom, a zajedno su tenisačice imale 32 asa, to je za ženski tenis itekako respektabilan broj as servisa. Bjeloruska tenisačica zabila je 18 aseva, a češka tenisačica četrnaest. Na cijelom turniru, podsjetimo, Karolina je postigla 40 neobranjivih udaraca, a Sabalenka 35 as udaraca.

Spomenimo kako se finale Wimbledona između Pliskove i Barty igra u subotu od 15 sati, danas na londonskoj travi igraju Hurkacz i Berrettini, a zatim Šapovalov i Đoković. Muško finale Wimbledona već tradicionalno na rasporedu je u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.