Za debakl regionalnog korona derneka u Zadru dio medija i obitelj Novaka Đokovića pokušava krivnju svaliti isključivo na Dimitrova…

Foto: fah

Neodgovorno ponašanje srpskog tenisača, Novaka Đokovića, koji je pozitivan na koronavirus, uzdrmalo je svijet sporta, krenula je prava medijska akcija svih većih svjetskih medija koji kritiziraju neodgovorno ponašanje prvog tenisača svijeta, koji bi zapravo trebao biti uzor mladima. Đoković je zajedno s Goranom Ivaniševićem, a uz pomoć HTS-a, organizirao korona party u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, mediji u Srbiji, ali, nažalost, i neki u mediji u Hrvatskoj, čija je odgovornost za kaos u Zadru nemjerljiva, pokušavaju krivnju svaliti na bugarskog tenisača Grigora Dimitrova, on je doista svojim ponašanjem zaslužio kritike i odgovoran je bez dvojbe, no, organizator je bio Novak Đoković. Đoković je, kao najbolji tenisač svijeta u ovom trenutku, najbolje znao da nitko ne organizira takvu vrstu turnira kakvu je on organizirao, morao je znati kakve bi to moglo imati posljedice, kao što ih sada ima. Neki će reći bio je u Hrvatskoj nekoliko sati a uništio je turističku sezonu, naravno, takve su konstatacije zlonamjerne i nisu točne,

Nažalost, veliki dio odgovornosti za sve ono što se događalo u Zadru snosi i predsjednik hrvatske Vlade, Andrej Plenković i ostatak državnog vrha, koji je sudjelovao u svemu i svemu dao blagoslov. Plenković nakon bliskog kontakta s Đokovićem odbija odlazak u samoizolaciju.

Vratimo se Novaku Đokoviću, njegova obitelji, ali i dio medija te ”stručnjaka”, pokušava krivnju svaliti na Grigora Dimitrova. Đoković je, podsjetimo, u utorak izdao priopćenje te je u njemu potvrdio da su njegova supruga Jelena i on pozitivni na koronavirus. Đokovići nemaju nikakve simptome, fizički se osjećaju dobro i idućih će 14 dana boraviti u samoizolaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srđan Đoković, otac najboljeg srpskog tenisača, inače poznat po velikosrpskim izjavama, uperio je prst prema Dimitrovu. Naime, tata Novaka Đokovića smatra da je bugarski tenisač svojim ponašanjem nanio veliku štetu Srbiji i Hrvatskoj.

”Zašto se to dogodilo? Zato što je čovjek vjerojatno došao bolestan, tko zna odakle. Nije se tu testirao, testirao se na nekom drugom mjestu… Mislim da to nije u redu. Dobro, što sada da radimo? Nanio je veliku štetu i Hrvatskoj i nama kao obitelji Srbiji”, ljutito je rekao stariji Đoković.

Srđan Đoković tvrdi kako je Novak fizički dobro, no, psihički nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nikome nije bilo dobro, pa ni njemu. Nikome nije dobro zbog ove situacije. Naravno da se on ne osjeća dobro, ali što ćete, situacija je takva kakva je. Iz ovog se moramo izvući jači, shvatiti da ovo mora proći kako bi se na neki način zaštitili”, kazao je za RTL Srđan Đoković, a o čemu smo već pisali.

Srđan Đoković se nada novom regionalnom turniru u Zadru.

”Mi ćemo sve napraviti da u budućnosti, kada bude neto normalno vrijeme, kad ne budemo imali ovakve strahove, ponovimo sve ovo. Sa zadovoljstvom ćemo doći u Zadar”, poručio je Srđan Đoković za RTL televiziju koja je također zdušno i bezrezervno podržavali korona dernek u Zadru, iako su znali da se takvi turniri ne igraju nigdje u svijetu, a o čemu su pisali, i još uvijek pišu, svi svjetski mediji kritizirajući ”kretensku” odluku Novaka Đokovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.