Zakazao VAR: Što za Chelsea znači činjenica da je Liverpool osvojio Superkup neregularno?

Foto: Snimka zaslona

Nogometaši Liverpoola nakon drame u Istanbulu, a poslije izvođenja jedanaesteraca, svladali su Chelsea i osvojili UEFA Superkup. Inače, nakon 120 minuta utakmica je završila 2:2, a oko 100 minuta za Chelsea vrlo je dobro igrao hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić. Junak pobjede Liverpoola bio je pričuvni golman Adrian, koji je obranio ključni jedanaesterac u petoj seriji koji je pucao Tammy Abraham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok Liverpool slavi engleski i dio europskih medija bave se analizom izvođenja jedanaesteraca te su tako otkrili kako je golman Liverpoola Adrian obranio jedanaesterac – neregularno! Naime, uoči izvođenja jedanaesterca golman Liverpoola bio je ispred linije gola, dakle, nije stajao na crti što je protivno pravilima. Golman, naime, mora stajati na gol liniji sve dok igrač koji puca jedanaesterac ne dotakne loptu. Malo koji golman takvo pravilo poštuje, iskreno govoreći dobar dio sudaca tolerira kretanje vratara čak i puno prije nego li igrač koji puca jedanaesterac dotakne loptu, a što smo vidjeli i na prošlom Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Dakle, podsjetimo još jednom, golman mora dočekati pucanje jedanaesterca s obje noge na liniji gola, no, prema novim pravilima, koja vrijede od ovog ljeta, golman MORA barem jednom nogom mora ostati na gol-crti prije nego što igrač koji puca penal ostvari kontakt s loptom poslanom u njegov gol s bijele točke.

Adrian je to pravilo prekršio, dakle, radi se o pogrešci sutkinje meča Stephanie Frappart, ona je trebala poništiti obranu golmana i dosuditi ponavljanje jedanaesterca. Ako već sutkinja nije vidjela zašto nije reagirao VAR? U tom trenutku euforije s jedne strane i tuge s druge strane nitko se previše nije bunio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od činjenice da je sutkinja pogriješila, VAR nije reagirao, Chelsea nema previše koristi, stvari se više ne mogu vratiti. Dakle, sve je gotovo za Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.