Zamjenik ruskog premijera Vitalij Mutko odstupio s mjesta predsjednika Nogometnog saveza

Foto: fah

Aktualni zamjenik ruskog premijera Vitalij Mutko podnio je ostavku na dužnost predsjednika Ruskog nogometnog saveza (RFU).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mutko je od 2008. do 2016. godine obnašao dužnost ministra sporta u ruskoj vladi, a tijekom tog razdoblja je u Rusiji ustanovljen sustav sustavnog dopingiranja sportaša zbog kojega je ruskim natjecateljima zabranjen nastup na Olimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Janeiru te na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. pod vlastitom zastavom.

Mutko je 2009. godine izabran i u Vijeće Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) te je sve do kraja prošle godine bio predsjednik Organizacijskog odbora Svjetskog nogometnog prvenstva koje je ranije ove godine održano u Rusiji.

MOO je Mutku zbog umiješanosti u dopinški skandal na ZOI 2014. u Sočiju, kada je više od 20 ruskih sportaša bilo pozitivno na dopinškim kontrolama, zabranio dolazak na sljedeće OI, a Mutko je na tu odluku MOO-a uložio žalbu Međunarodnom sportskom sudu (CAS) koji još nije donio odluku u tom predmetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz RFU-a su objavili kako će novi predsjednik biti izabran 22. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.