‘Zapomaganje’ u Srbiji: ‘Izborniče, igrači, zašto ste dozvolili da nam se Hrvati smiju’

Foto: Snimka zaslona

Kako smo već pisali, a kako su i mnogi malo bolji poznavatelji nogometa očekivali, s obzirom na ono što Škotska pokazuje posljednjih godina, nogometna reprezentacija Srbije ponovno se nije uspjela plasirati na Europsko prvenstvo, na kojem je nije bilo od 2000. godine, dakle, već dvadeset godina. Susret u Beogradu između Srbije i Škotske riješen je nakon izvođenja jedanaesteraca. Na Euro su otišli Škoti, koji će igrati u istoj skupini zajedno s Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, mediji u Hrvatskoj su pratili utakmicu iz Beograda, dakako, uz primjetno navijanje za naše istočne susjede, kao da igra Hrvatska, a ne reprezentacija zemlje na čijem je čelu posljednji europski diktator i učenik nacističkog ratnog zločinca, Vojislava Šešelja, Aleksandar Vučić. No kako bilo Srbiji nije pomoglo ni navijanje uvjetno rečeno hrvatskih medija, a dalje je otišla ukupno gledajući bolja momčad, iako možda ne i individualno kvalitetnija.

Nakon utakmice izbornik Srbije Ljubiša Tumbaković je, kako smo već pisali, okrivio igrače, a ”mediji” bliski diktatoru Vučiću i igrače i izbornika, primjerice Vučićev tabloid Informer donio je naslov koji dovoljno svjedoči o nemoći srpskog nogometa u ovom trenutku, dakako, onog reprezentativnog.

Naslov na Informeru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nogometaši, izborniče, zašto ste dozvolili da nam se Hrvati smiju sada”

Informer navodi neke nazovi hrvatske medije kako se ”smiju” Srbima… Zapravo, oni se ne smiju Srbiji zbog poraza, već se to zapravo radi o suzama tuge i očaja. Nema Srbije na Euru, ima li uopće smisla da na Euro ide Hrvatska…?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.