Zarađuje milijune eura, pomaže ugroženima: ‘Što će meni dva Ferrarija!?’

epa08099027 Liverpool's Sadio Mane celebrates after scoring the second goal making the score 2-0 during the English Premier League soccer match between Liverpool and Sheffield United at Anfield, Liverpool, Britain, 02 January 2020. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications

Pojedini nogometaši, a koji su danas ljudi s vrhunskim primanjima, imali su teško djetinjstvo te dolaze iz siromašnih obitelji, pritom svoju prošlost ne zaboravljaju, a slava i novac ih puno nije promijenila. Jedan od njih je i Sadio Mane, koji je po mnogima najskromniji nogometaš na svijetu, barem kad su u pitanju igrači koji imaju izuzetno visoka primanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadio Mane reprezentativac je Senegala te brani boje bivšeg prvaka Europe i aktualnog prvaka Engleske Liverpoola, godišnje u Liverpoolu zaradi šest milijuna eura. Za ilustraciju najbolje plaćeni nogometaš Liverpoola Mohamed Salah godišnje zaradi čak 11 milijuna eura.

Senegalac se, dakle, u životu, kako sam tvrdi, ne opterećuje materijalnim stvarima već prije svega želi pomoći onima koji su imali manje sreće od njega.

“Bio sam gladan. Igrao sam bos. Što će meni deset Ferrarija i dva zrakoplova?! Zar te stvari služe za dobrobit svijeta. Izgradio sam škole, stadion, dali smo odjeću, obuću i hranu najugroženijim. Svaki mjesec doniram po 70 eura svim stanovnicima u najsiromašnijim dijelovima Senegala kako bih dao doprinos obiteljskoj ekonomiji”, poručio je 28-godišnji Mane, koji je u djetinjstvu ostao bez oca, a sestra mu se porodila u kući. Tada je prisegnuo da će učiniti sve kako bi pomogao svojoj obitelji, na kraju je u tome i uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.