Site icon narod.hr

Zašto FIFA ne kazni Milana Borjana?

Foto: fah

Zamislimo da je neki nogometaš Rusije, rođen u Mariupolju, medijima izjavio da nije rođen u Ukrajini nego u Rusiji. Bi li tada FIFA kaznila takvog nogometaša?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) otvorila je u utorak disciplinski postupak protiv hrvatske reprezentacije zbog ponašanja navijača na utakmici Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Kanade. Navijači su uvredljivo dobacivali kanadskom golmanu Milanu Borjanu, koji ima srpske korijene i koji je ranije imao neprimjerene izjave o Domovinskom ratu, a on im je uzvratio podizanjem tri prsta.

Zašto onda FIFA ne kazni Borjana, nego kažnjava Hrvatsku?

Podsjetimo, FIFA  je koncem veljače do daljnjeg suspendirala Rusiju zbog vojnog napada na Ukrajinu. Suspenzija je značila i isključenje ruske reprezentacije iz dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Sve zbog Borjana: Srpski mediji likuju zbog najave da će FIFA kazniti Hrvatsku

Što je Borjan govorio o Hrvatskoj?

”Mislim da je jako zanimljiva grupa. Dobri protivnici. Naravno da mislim da možemo dalje, imamo izvanrednu momčad, igramo lijep nogomet, moderan, neka rivali razmišljaju o nama”, rekao je Borjan.

Tvrdi da je dobio brojne prijetnje Hrvata nakon izjave o svom mjestu rođenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Junak kanadske reprezentacije, vratar Zvezde, nogometaš je koji tvrdi kako se rodio u ‘srpskoj Dalmaciji’

”To puno govori o njima. Vrijeđanje, prijetnje i takva doza primitivizma. Dosta prijatelja imam iz Hrvatske i nikada nisam gledao tko je odakle. Ja ću se uvijek ponositi s mjestom svog rođenja.

Kada sam se rodio 1987. godine, rodio sam se u Republici Srpskoj Krajini i uvijek ću se time dičiti. Svi imaju pravo da misle drugačije. Mogu da me mrze, mogu me voljeti, ali nikad ne mogu da mi promjene pripadnost i rodno mjesto”, izjavio je Borjan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version