Junak kanadske reprezentacije, vratar Zvezde, nogometaš je koji tvrdi kako se rodio u ‘srpskoj Dalmaciji’

borjan
Foto: Facebook

Kanada se kvalificirala na Svjetsko nogometno prvenstvo prvi put od 1986. godine. Jedan od najzaslužnijih za to je Milan Borjan (34), inače golman Crvene zvezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o nogometašu rođenom 1987. u Kninu.

“Kako bi sebe opisao, rođen si u Hrvatskoj, živiš u Srbiji, a braniš za Kanadu”, upitao ga je jednom prilikom novinar B92, na što je golman odgovorio:

“Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina”, rekao je Borjan, koji tvrdi da je rođen u “srpskoj Dalmaciji”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku je napustio nakon sloma nacističke paradržave, takozvane Republike Srpske Krajine.

“Moja obitelj živjela je lijepo u Kninu, a 1995. godine kada se dogodio rat došli smo u Beograd bez ičega, sve smo izgubili”, rekao je i dodao: “Došli smo u Beograd bez ičega. Prodavali smo jagode sa šlagom, a otac je imao kiosk. Od prvih zarađenih novaca kupio sam vratarske rukavice. Tada smo predali papire za SAD, Australiju, Kanadu i Zimbabve, a otac je 2000. godine odlučio da idemo u Kanadu. Obitelj i dalje živi u Kanadi i ne planiraju se vraćati”, pričao je ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.