Zašto u Srbiji slave ispadanje Dinama i Slavije iz Europe?

epa09137963 Villarreal's defender Raul Albiol (R) vies for the ball with Dinamo Zagreb's defender Arijan Ademi (L) and striker Bruno Petkovic (C) during the UEFA Europa League quarter final second leg soccer match between Villarreal CF and Dinamo Zagreb held at La Ceramica stadium in Villarreal, eastern Spain, 15 April 2021. EPA/Domenech Castello

Dinamo je sinoć poražen u Španjolskoj od Villarreala, bilo je 2:1 za domaću momčad, koja je slavila i na Maksimiru u prvom susretu četvrtfinala Europske lige, kada je bilo 1:0 za Španjolce. Bez obzira na ispadanje od Villarreala bila je ovo povijesna sezona Dinama u Europi. Dinamo je nosio ove sezone hrvatski nogomet te je skupljao bodove, važne bodove za naš nogomet. Nažalost, neće biti dovoljno da bi hrvatski nogomet napredovao na ljestvici UEFA-e nacionalnih koeficijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ispadnje Dinama iz Europe obradovalo je srpske klubove, koji su zadovoljni eliminacijom hrvatskog prvaka, ali i Slavije iz Praga. Razlog je jednostavan, Srbija je na 15. mjestu, iznad Hrvatske i Češke, govorimo, dakako, o UEFA-inoj ljestvici nacionalnih koeficijenata. Tako je bilo prije utakmica četvrtfinala, tako će ostati i nakon.

Srbija nije mogla da preteći Cipar na ljestvici, no porazi Dinama i Slavije sačuvali su joj trenutnu poziciju.

Prolaz u polufinale Europske lige osigurali sui Villarreal, Arsenal, Manchester United i Roma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.