Zbog ratnih sukoba Šahtar iz Donjecka seli u Harkiv

Foto: fah

Ukrajinski nogometni div Šahtar objavio je u ponedjeljak da će sve svoje domaće utakmice ove godine igrati na stadionu Metalista u Harkivu, gradu udaljenom 240 kilometara od domicilnoga Donjecka,u kojem Šahtar ne može igrati igrati zbog ratnih sukoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šahtar već tri godine djeluje u progonstvu, svoje domaće utakmice igrao je većinom u Lvovu, a povremeno i u Harkivu, koji sada postaje njihov privremeni dom. Stadion u Harkivu je kapaciteta 40.000 mjesta, a radi se o modernome zdanju izgrađenom za EURO 2012 i domu Metalista, kluba koji je prošle godine bankrotirao i prestao je postojati.

Prvi protivnik Šahtara u Harkivu bit će španjolska Celta 23. veljače u utakmici šesnaestine finala Europa lige, dok se ukrajinsko prvenstvo nastavlja krajem veljače.

Šahtar, čiji je kapetan Darijo Srna, ne igra u Donjecku još od 2014. godine, a njihova Donbas Arena je znatno oštećena u sukobima ukrajinske vojske i proruskih pobunjenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.